Nå har jeg plass

9. juli 2010

Han sa at det skulle holde i massevis.
Dataselgeren stod der i butikken i 1991, maskinen hadde en harddisk på tjue megabyte.
– Det er plass til to bøker i den! Kjøp den nå, her harru maskin i mange år, kamerat!
Og jeg kjøpte den.
Jeg fylte maskinen med lange brev.
Jeg brukte så mange ord.
Jeg skrev ut brevene. Sendte dem.
Jeg husker ikke hva portoen var den gang.
Men i dag.
Jeg sitter ved et togvindu og tenker:
Hva får man sagt på tjue megabyte i dag?
Hvis jeg sier at jeg elsker deg.
Da er det bare et pust på harddisken.
Trøsten er at også minnet har blitt større.

Fredagstips: Vær litt gammeldags. Kok syltetøy:

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

{ 12 kommentarer… Les eller gå til kommentarskjemaet og skriv }

Piumen juli 9, 2010, kl. 19:46

Jeg er glad man kan si at man elsker hverandre uten at det har særlig å si på harddisken. Det har noe å si i min personlige harddisk. Og i mitt personlige minne. At noen elsker meg. Jeg skal ikke koke syltetøy denne helgen. Men jeg skal bake boller. Håper det er godkjent. Nå er det hjemmelaget pizza og komedie som er planen for kvelden.
Ønsker deg en flott helg, Jakob.

Svar

Jakob Arvola juli 9, 2010, kl. 19:47

Det samme til deg. Det smaker aldri papp av hjemmelaget pizza.

Svar

Kathrine juli 9, 2010, kl. 21:22

Finfin musikk, finfin video.

Svar

obskur juli 10, 2010, kl. 13:43

Norgesglass <3

Svar

frk.Figenschou juli 10, 2010, kl. 18:49

jeg hadde en datamaskin engang som jeg hadde arvet av kjæresten min. Vi snakker om den innimellom. Den tok så lang tid å starte opp at jeg rakk å ta en tur i fellesvaskeriet og sette på en maskin før den kom i gang. Å sette seg ned for å surfe litt på internett var en hel liten prosess. Så da gjorde man ikke det så ofte og egentlig, sånn rent retrospekulativt, var det litt fint.

Svar

Alt godt juli 12, 2010, kl. 0:21

Og så godlyden, huskar dokke godlyden? Den som høyrdest ut som om den var spelt på slurva, som fortalte at linja var ikkje oppteken, men du hadde kontakt med resten av verda? Fantastisk.

Svar

Jakob Arvola juli 12, 2010, kl. 19:47

Ja. Norgesglass. Jeg ble forøvrig fortalt på den lokale Jernia-butikken at gummiringer forleeeengst hadde gått ut av produksjon. «Sludder!» sa ekspeditøren på Hegdehaugen Jernvare, «hvor mange pakker skal du ha?»
Og frk. Figenschou og Alt godt: Det var lyder, og det dirret, og det pep. I dag går det så fort at vi snart ikke vet at vi har vært på nettet.

Svar

Maryathome juli 14, 2010, kl. 10:44

Mange tanker. Det er noe med den musikken. Kombinert med bilder. Stemmen. Jeg får gåsehud. Lydene jeg hører for meg. Den raspende dreielyden når lokket settes på Norgesglasset. Kniven som treffer skjærebrettet gjennom rå rabarbra. Sukkeret som renner ned i litermålet. Og bildene som flyr forbi. Fort. Fort. Fort. Det dukker ikke opp så mange minner hos meg, men desto flere minner som jeg ønsker å skape i fremtiden. Kanskje en opplevelse av trygghet. Forutsigbarhet. Og samtidig spontanitet og glede. Å skape minner som var annerledes en annen gang selv om de tilsynelatende var som de skulle…

Svar

Lokki juli 14, 2010, kl. 13:48

Så vidunderlig vakkert! På alle mulige måter – jeg ble litt satt ut –
Og som jeg fikk lyst til å lage og SMAKE på hjemmelaget syltetøy, for en filming, dette var rett og slett vakkert!
Takk for opplevelsen.

Svar

Jakob Arvola juli 14, 2010, kl. 19:53

Maryathome: Du snakker om den lyden når aluminiumslokket skrus på. Ja. Eller når det ble åpnet til jul. Takk.
Lokki: Takk selv – vi kommer garantert til å lage mer.

Svar

Jartrud april 6, 2011, kl. 18:59

Syltetøy, kompott -eller bare rå rabarbra med sukker på.. Jeg tenker på farmor.
Snakk om stemning i ord, lyd og bilder: Takk for en finfin opplevelse! Den vil jeg gjerne gjenta, går ikke ut på dato ;=)

Svar

Marianne M januar 9, 2014, kl. 21:35

Dette var så vakkert at jeg fikk tårer i øynene, nydelig stemme og stemningsfull film :) En opplevelse! I den høylytte verden var dette noe som senket pulsen!

Svar

Skriv en kommentar

Previous post:

Next post: