counter on godaddy

Aldri farvel

23. desember 2011

Disse langstrakte, fredfylte bymorgenene. Summingen som stiger langs kanalene, bakverkslukter som siver ut halvåpne kafédører, kaffemaskiner som er i gang allerede før halv sju, busser som krysser en rute – i rute. Morgener som forvandles til stålblå formiddager.

Det er ikke lov til å kjøre med piggdekk på Hornsgatan – forurensingen er blant den verste i Skandinavia, bare på denne gaten, – men folk gjør det likevel, jeg hører det på knatringen, stålpigger som fukter seg i vanndammene fra veiarbeidernes gjenglemte hull, før de ruller mot grønt lys og blir borte mot Liljeholmsbron.

Det er vårlig, jeg kan ikke sette fingeren konkret på hva det er jeg oppfatter som vår, kanskje er det lyset og fargespillet over Mariakyrkan, noe som slett ikke er det jeg trodde var min innebygde, kroppslige desember, snarere mitt reservoar av april.

Senere, det er kveld, Kari Bremnes og Rikard Wolff går på scenen på Rival, jeg har fått konserten i julegave, vi har plass ytterst til høyre lengst fram mot scenekanten, halvannen meter fra perkusjonisten, han bruker trevisper og bjørkekvister og sin egen stemme og pust, jeg strekker beina, de to artistene er scenevante, godt voksne i livet, forover i tid og bakover i tid går poesi linjelangs.

Og det blir alltid en ny morgen. Jeg puster byen min et på gjensyn. Aldri farvel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

{ 12 kommentarer… Les eller gå til kommentarskjemaet og skriv }

Skriv en kommentar

Previous post:

Next post: