Fra filmrull glemt i jakkelomme

Hamningberg, Øst-Finnmark, 400 iso, manuelt kamera, dagslys, 1/125 sekunders fast eksponering. Vestlig vind. Vafler. Skisser. Et og et halvt år siden.
Oljealderen kommer visst nå, dit også.

6 kommentarer til «Fra filmrull glemt i jakkelomme»

  1. Hjelpe seg for hjemlengsel. Og så midt i mars da; det blir jo ikke riktig fint der igjen før i slutten av mars.

    Men vakre bilder var det.

  2. For mange, mange år siden var jeg så heldig å få lage tv-portrett av en eldre kar som bodde der ute så mye han maktet mens alderdommen stadig ble mer påtrengende. Lupinene og rabarbraen stod høstmettede mens han fortalte om før i tiden. Allerede den gangen var det som å sette seg i en tidsmaskin. Det var som å høre en Isak Sellanrå i levende live.

    Det bodde mange utover den østlige kyststripa en gang. Små steder som i dag bare finnes som punkter på kart. Persfjorden, Omgang, Syltefjord – i Syltefjord er det forresten fortsatt et visst liv. Tyfjord i Tana, Finnkongkeila, der min morsslekt kommer fra. Laggo. Lavvonjarg. Østfinnmarka har mange slike parallelle univers. De ligger der fortsatt, i le av de store fjordene i Finnmark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *