Noen få timer igjen

Flere burde prøve løksuppen man får servert på Mistral på Majorstuen! Fløyelsmykt kokt, passe saltet, godt servert langs bordene, noe av vestkanten på sitt beste. Den fuktige, vakre kveldståken utenfor blander seg med røk fra peisild fra godt møblerte hjem, jeg vil tippe at det fyres med enten bjørk eller bøk, ikke den vulgære furua, nei, den smeller i peishjørnene og er borte på et blunk, slik kan man ikke ha det, det er ikke kostnadseffektivt. Løksuppen sitter godt i ganen.

Det er tidlig på kvelden. Det er dekket for julebord på Mistral. Gjestene kommer i puljer, nikkes mot bordender og ytterkanter av kelnere som har sett det før. Halvstive menn med helstive snipper, snupper med snirklede skjørtekanter, og ingen skal være bange for at bongene tar slutt:
– Det er mer der det kommer fra! sier han som åpenbart er sjefen over alle sjefer i kveld der han strør om seg med drikkebonger mens han trykker hender og gjør forsøk på en high five med en av bedriftens nestorer, noe som ender med at begge bommer, og lekebokser istedet for å glatte over klossetheten.

Sist ankomne: en kvinne i en i overkant trang bluse i varme sommerfarger – blikket hun tråler lokalet med sier at kvelden er ung, og her skal det bli rai. Hun hesper opp noe som antakelig er hofteholdere mens hun gladelig tar imot bonger fra velkomstkomiteen.

Ja, det er tidlig på kvelden. Men det er bare noen timer igjen nå. Når bongene er oppbrukt for lenge siden, og firmakortet er plassert i baren. Landet rundt skal hofteholdere av på avlåste kontorer. Menn over hele landet skal sitte rautende på glattcelle ved firetiden i natt etter at lekeboksingen plutselig ble alvor, det kommer politi på dører landet rundt i morgen formiddag med beskjed om å innfinne seg som vitner. I kveld er kvinner i usunne og kjedelige ekteskap landet over utro for aller første gang, og får smaken på det. I natt blir det klart at barn over hele landet kan glemme julen de har gledet seg til, og adventen blir ikke som planlagt. Silblødende småbarnsfedre blir kjørt til overfylte legevaktstasjoner, og kvinner som trodde de stod for opprykk i avdelingen får gråtende sannheten servert som rykter på dass. Og det lukter spy. Men det er tidlig på kvelden, og ennå vet ingen at etter dette julebordet, lørdag den 22. november 2014, kommer ingenting til å bli det samme igjen, noensinne. Bare noen få, korte timer igjen nå. Og kelnerne har sett det før.

Men før jeg glemmer det: Flere burde prøve løksuppen man får servert på Mistral på Majorstuen!

Én tanke om “Noen få timer igjen

Legg igjen en kommentar