Kaffe, lys, stillhet og andre morgenstikkord

Nordkalottens lysmester, hvem i himmelen det nå måtte være, dimmer bare lyset såvidt ned til null nå for tiden. Jeg har morgenvakt og har god anledning til å få med meg lyssettingen. Den er allerede i full gang før jeg skal få jobb. Mørket sleper bare nede langs horisonten, høyst tre timer, før det rydder plass for neste dag. Og så er det disse gråspurvene. De forkynner en ny dag på sitt mest påståelige vis, mens en frisk bris sier ‘hysj’ langs hushjørnene, ‘hysj, jeg samler krefter til å bli kuling’. Det knaker i en bjørk. Det rasler i en busk. Tilsammen utgjør disse lydene en stillhet, og den er helt sterkt sanselig når klokken går mot fem.

Tinnengelen lar seg ikke forstyrre av småspurven. Den står der bare, og lytter og spiller basun.

Det er i slike øyeblikk man tenker: Før var før, og nå er nå. Det er ikke verre enn det. Så nå, når den stille uka er et faktum, har jeg lyst til å dele noen oppovertanker med alle dem som syntes mørketida – hvor den nå enn var i landet – var tøff og omfattende. Nå skal vi huske følgende: Tomatfrø – dem bør man plante nå. Ikke utsett det til etter påske, for påsken er sein i år. Videre kan man huske litt ålreit musikk dertil. For eksempel Adiam Dymott med «Miss you» , eller «Adagio for strings» komponert av Samuel Barber (for en sykt bra video, forresten), for ikke å glemme en liten svensk gladlåt. Det man også kan huske, er å lese Virrvarrs bloggpost om absurd meningsutveksling på Facebook. Les og bli blid!

Det er en hel del å se på morgenkvisten. For den som vil.

Det var nå egentlig bare det jeg ville si denne mandagen. Den er da litt fin. Husk tomatfrøene.

5 tanker om “Kaffe, lys, stillhet og andre morgenstikkord

 1. Oi, hvilken kontrast! Hadde du vært i Stavanger i dag, ville du opplevd sol og 10-15 plussgrader. Her står påskeliljer og krokus i full blomst. Det er helt nydelig!

  Nå skal jeg ut og fotografere noen bilder til et par påskebrev. Hva man ikke rekker til jul, får man gjøre til påske 😉

  God påske! Jeg liker så godt det du skriver 🙂

 2. Hei.
  Så stemningsfullt og fredelig, å lese om din morgen. Skru av tankekaos og bare sanse, bare være til, er ekte tilstedeværelse og sann hverdagsfryd. I dag trenger kanskje alle øve på å være mer tilstede..? Jeg trenger det, ialle fall.
  Finfine bloggen må jeg stadig tilbake til, for å se hva her er å finne.
  Godt fortalt og beskrevet 🙂

Legg igjen en kommentar