Det er bare nå som er nå

Du er aldri lengre borte fra deg selv enn du ønsker. Og du er aldri så langt borte fra oss som du selv bestemmer. Enhver er ikke sin egen lykkes smed. Du er alltid en del av noe. Uansett hva du måtte si, så er du alltid hjemmehørende. Sett av tid til å forstå det.

Du er aldri så langt borte at du ikke husker hvor du har gått. Du kan ha glemt hvor du skulle, det er så. Men livet består av masse ‘nå’. Og det er bare nå som er nå. Og det er her i livet du er nå.

Du kan trene deg. Det er mulig å se hva du ønsker, selv om det hender du mister oversikten, både over hva du har sett og hva du ser. I morgen er en annen dag. Det er faktisk bare nå som er nå.

8 tanker om “Det er bare nå som er nå

 1. Hm..dagens zen.
  Problemet er at vi som regel tenker endel skritt frem, eller tilbake. Jeg har vansker med å løsrive meg fra det.

  Fine ord, med fine bilder på veldig passende bakgrunn.
  Jeg skal ta det til meg!

 2. og det rareste er jo at det nå alltid er _nå_. hele livet består av en endeløs (bare at den begynner et sted og slutter et annet) rekke «nå» som stadig blir til «da». det hele er veldig forvirrende med en gang jeg tenker litt for mye på det. det beste er å bare puste frisk luft og se på snøen som faller eller blomstene som spirer.

  fin tekst, fine ord, fine bilder. det første, særlig. det er havet, ikke sant? det ser ut som havet i alle fall. og jeg elsker havet, øyjente som jeg er.

 3. Ja, vaarloek, det er havet, og det lukter helt særegent akkurat nå. Som øyjente har du sikkert kjent den lukten av sein april når alt renner ut i strie strømmer, og når taren ved fjæra sjø blir litt varmere enn vanlig. Da er det nå, og bare nå, som gjelder. Takk.

 4. åhja. lukta av saltvann, tang og slimete fjærsteiner er nok den beste lukta jeg vet. enda bedre om den akkompagneres av måseskrik og sval sommernattsluft. da jeg var lita brukte vi å leke med alle dammene som oppstår på bergene, etter floa og stormvær og regn. vi puttet og steiner og skjell og småkrabber oppi dem, prøvde å lage små byer, små landskap. jeg bare husket det akkurat nå. det var fint. kanskje ikke like fint for småkrabbene.

Legg igjen en kommentar