Politisk korrekt kåthet

I dag får du svaret. Nei, vi tenker ikke på Røkkes redegjørelser, men derimot på Cupidos lesestund på Litteraturhuset  i Oslo. Cupido er tjuefem år, og utgir blant annet bok. I kveld skal det leses erotiske tekster fra tjuefem års kåthet, og det hele foregår fra klokken 19 i Wergelandsveien 29.

En av bloggerne som skal dit, er den dyktige Rullerusks rablerier, og det skal bli spennende å lese om Cupido ønsker å fortsette å skryte av hvor dårlige vi i Norge egentlig er til å skrive. I forkant av jubileet har redaksjonsledelsen skrytt av hvor utrolig mange dårlige tekster den har refusert, og at refuseringen gjerne skulle hatt enda større omfang.

Tjuefem års egendefinert monopol på god smak er imponerende lenge. Hvis flere har meninger, eller skal på Litteraturhuset i kveld, legg gjerne igjen kommentarer.

2 tanker om “Politisk korrekt kåthet

 1. Ja, det må sies at dette er et litt merkverdig jubileum. Jeg har jo lest alle novellene og skrevet forord til denne boka, og det var en interessant og utfordrende oppgave. Kvalititeten på disse tekstene var mer eller mindre laber (med to-tre hederlige unntak), og jeg er spent på hva som kommer til å komme fram i debatten i kveld. Jeg sitter i debattpanelet og håper vi kan få til en interessant samtale.

  Jeg tror hovedproblemet når det gjelder kvalitetsnivået til den erotiske novellen er at de som skriver som regel er mest opptatt av sex og ikke så opptatt av litteratur. jeg finner det også interessant at Terje G. i dagens Klassekampen uttaler at det ikke er bra om erotiske noveller blir *for* bra. Da kan nemlig det litterære komme i veien for tenningen. Samtidig så legger han ut om alt som må refuseres. jeg lurer på hva han vil si i kveld…

 2. Det blir i sannhet et interessant jubileum – særlig fordi jeg er blant skribentene som nå er av antatt av Cupido

  Forøvrig stiller jeg meg personlig – og med fare for å kaste stein i glasshus – helt uforstående til Terje G’s utsagn om at erotiske noveller ikke må bli for “bra”. Går det i det hele tatt an? Jeg tenner selv utelukkende på noveller med et sterkt litterært preg – med mye og helst litt grensesprengende sex. En uslåelig kombinasjon.

  Håper du kommer til å blogge noe om dette, Rullerusk

  Det blir i sannhet et interessant jubileum – særlig fordi jeg er blant skribentene som nå er av antatt av Cupido 🙂

  Forøvrig stiller jeg meg personlig – og med fare for å kaste stein i glasshus – helt uforstående til Terje G’s utsagn om at erotiske noveller ikke må bli for «bra». Går det i det hele tatt an? Jeg tenner selv utelukkende på noveller med et sterkt litterært preg – med mye og helst litt grensesprengende sex. En uslåelig kombinasjon.

  Håper du kommer til å blogge noe om dette, Rullerusk 😉

Legg igjen en kommentar