Jeg tok ikke telefonen, nei

Jeg så nemlig hvem det var som ringte. De har numre som starter på 21.  Jeg er fullstendig klar over at de gjør en viktig jobb. Men akkurat i dag orket jeg ikke. Problemet er at de ringer igjen. Bortimot helt til de får svar. De har deg på lista, nemlig. Og er du innafor grunnlaget, så kommer du ikke unna før du tar telefonen.

Det er en stund siden sist. Det var midt under Dagsrevyen.
– Hei, dette er en spørreundersøkelse fra Synovate/MMI, har du tid noen minutter?
– Det går bra.
– Vi gjør en spørreundersøkelse, du er viktig for oss, og vil gjerne stille deg noen spørsmål angående dine matvaner.
– Javel.
– Har du hørt om King Oscar sardiner?
– Ja.
– Takk. Vet du egentlig hvilket produktspekter som finnes innenfor sardiner?
– Eh. Nei?
– Har du hørt om sardiner i olje?
– Ja.
– Takk. Sardiner i vann?
– Er det ikke der de lever? Hehe.
– Jeg må be deg svare ja eller nei.
– Nei.
– Sardiner á la Middelhavet?
– Nei.
– Sardiner i tomat?
– Nei.
– Sardiner i soyasaus?
– Nei.
(ti minutter senere)
– Sardiner i salsasaus?
– Nei.
– Sardiner med rømmesmak?
– Nei.
– Takk. Til sist noen spørsmål om Den Norske Kirke.
– Åh gud.
– Hva?
– Ingenting.
– Fint. Det tar bare noen minutter.

6 tanker om “Jeg tok ikke telefonen, nei

 1. joda, de ringer om igjen. og om igjen. og om igjen. Men jeg har nekter å ta telefonen hver gang. og nå merker jeg endelig at det er stille.
  så det virker til slutt.

  Jeg har for øvrig ikke noe imort spørreundersøkelser. problemet er bare at disse ikke kan skilles fra vanlige telefonselgere.
  men jeg får av og til tilsendt markedsundersøkelser per epost, og ei slik liste har jeg stått på lenge. og det er helt ok.

  Ring brønnøysund registeret om du ikke orker maset- og se om det funker. 🙂

 2. Jeg ble kvitt noen av dem iallefall med å si: Gneis? Nei, dette er hennes søster. Hun døde desverre for et par dager siden. Siden har ikke de ringt derfra. Jeg akter å fortsette i samme banen med alle de andre. Snart er jeg kvitt dem alle, og huset er fullt av blomster og kondolansetelegrammer. Tjihi!

 3. Lurt det, gneis, men litt slemt også 😛 Jeg kan skrive under på at det ikke føles godt å sitte i andre enden av telefonen når en får slike budskap om bortgang. Det funker allikevel 😉

  Jeg liker telefonselgere jeg; de fleste er hyggelige, og dersom jeg kan mer om dem så liker jeg å stille alle de «riktige» spørsmålene. Etter en viss tid så har de fleste innrømt at jeg har gjort det riktige valget, og legger på. Etter en slik innrømmelse er det helt sikkert at de fjerner meg fra listen deres 😉

  For øvrig er Allo allo et fantastisk program som burde bli gjengitt i DVD-format…

Legg igjen en kommentar