Ferdig med den saken

Kjære elskelige bibliotek. Jeg viser til Deres epost der Dere påminner meg om at boken jeg lånte for over en måned siden, ”Menns livssammenheng” av Holter/Aarseth, har forfalt til innlevering. Dere har samtidig ilagt meg et purregebyr på tretti kroner som straff.

Jeg vil med dette protestere mot Deres utidige utlånspraksis. Hvordan Dere tror at man skal kunne lese seg til menns livssammenhenger på én måned, er for meg en gåte. Jeg sliter fortsatt med å forstå bokens innhold, jeg er faktisk ikke mer enn halvveis.

Dersom man låner et språkkurs i Deres bibliotek, er lånetiden tre måneder. Det kan faktisk være nok til å skjønne grunnprinsippene i tyske kasus. Men å bli avspist med fire korte uker til å forstå seg selv og andre menn, ja se dét skal liksom være nok.

Greit. Jeg leverer inn den nevnte boken, og Dere skal få de tretti kronene. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å spørre om Dere tilbyr høytlesningsstunder også for voksne og ikke bare for barn. Jeg kunne tenke meg å få lest høyt ”Menns livssammenheng” av Deres rødhårete bibliotekar med de skrå øynene. Hun er forholdsvis lettlest.

Ganske håpløst.

«Menns livssammenheng», Øystein Gullvåg Holter, Helene Aarseth
Ad Notam Gyldendal, 1993
ISBN 8241702159 / 82-417-0215-9

5 tanker om “Ferdig med den saken

  1. Har undersøkt saken nærmere:
    Nederst på siste side i hver bibliotekbok står det med usynlig blindeskrift en klausul om høytlesning. Desverre er det ikke valgfritt hvem man får å lese for seg.

    PS. Kunne du definert nærmere: Om en person er lettlest, betyr det da at man kan lese denne personen som en åpen bok eller betyr lettlest noe helt annet?

  2. Dnort: Haha! Jeg lukker øynene og føler meg fram på siste side i «Lasso rundt fru Luna»… Lar fingrene gli fram og tilbake. Jo, sannelig! Der kjenner jeg noe. Er det blindeskrift? 🙂 Vel, kremt. ‘Lettlest’ i denne sammenhengen betyr ‘lett forståelig, oppmuntrende’.
    Alt godt: Ja, ikke sant. Aldeles håpløs tittel. ‘Nå skal vi skrive en bok om mannen, den endelige boken, das Bok, Boken über alles, The Man Book. Og hva kaller vi den? La oss si det høyt, dere!’

  3. forresten, du har i mange innlegg demonstrert at du er dyp, følsom og reflektert. men her viser du i tillegg at du er morsom, og det er en farlig kombinasjon, for det vinner du over mange kvinnehjerter av 😀 😀 Tjihi.

Legg igjen en kommentar