Demp deg, unge mann

Valgkampsakene kommer trillende på løpende bånd. Stakkars Siv har vært i London og fått trøst fra reaksjonister, Jens holder troppene samlet som best han kan mens han åpner det ene oljefeltet nordpå etter det andre, og hvem var det som pep fra Høire? Jeg har spolt tilbake til stortingsvalget i 1985, ved hjelp av en stilbok jeg fant – den eneste jeg har tatt vare på. Den 13. september 1985 har jeg valgt å besvare stiloppgave nr 2 (hva det nå enn måtte være) ved å gå til frontalangrep mot den sittende borgerlige regjeringen og gi den skylda for at det fortsatt finnes apartheid i Sør-Afrika. Pieter Botha styrer Sør-Afrika med jernhånd.

Fra den 13. september 1985

Jeg er klar over at jeg brukte kraftige ord. Og jeg forstår i dag litt mer av evalueringen som læreren gav meg. Til tross for at jeg fikk 5 på oppgaven skriver læreren i vurderingen på siste side: «Du forenkler problemene når du nærmest lar systemet falle eller bestå med Botha. Husk at han er valgt av et flertall av den hvite befolkningen! Og så synes jeg du skulle dempe uttrykkene dine litt – det vil gi større virkning. Jeg sikter her til «apartheidsvineriet» og slagord som «Bergesen må stoppes«.

Unnskyld, Kåre Willoch. Du ble jo litt mildere, du også.

6 tanker om “Demp deg, unge mann

  1. Kan man forvente en digital avskrift av denne? Jeg kan tilby en eller annen stil i bytte – Jeg har så og si alle mine i en eske sørpå. Kanskje kunne man fått i stand et ungdomsskolestilblogginnleggmaraton? 🙂

  2. «et flertall av den hvite befolkningen»
    Ja, den læreren din var jo noe til rasehygieniker… Hva med det egentlige flertallet som er «kulørte»?

    PS. Lurer på om man nå i Sør-Afrika, som mange i Russland gjør, går og lengter tilbake til gamle dager da alt var trygt og stabilt…

Legg igjen en kommentar