Mistillit, sier De

Det er pussig, dette demokratiet vårt. Først kjemper vi oss fram til retten til det frie ord. Dernest bruker vi tid på å ta dem som benytter seg av det. Først forsøker vi journalister å fremstille oss som budbringere og vil ha folkets tillit. Deretter skriver vi bøker om hvor dum virkeligheten og folket er. Det er vel strengt tatt ikke rart at vi sliter med troverdighet til tider, vi journalister. Tror ikke jeg gidder å lese den boka, gitt.

3 tanker om “Mistillit, sier De

  1. Oppriktig talt finner jeg ingenting galt i overskriften til den ene artikkelen du lenker til; «Jeg har ikke sagt det før, men gjentar det gjerne». Jeg ser hvor artikkelforfatter vil hen, men jeg tror han må ha misforstått.

    Når det kommer til NKM, ser jeg ingenting galt i reaksjonene som har kommet. Ikke på grunn av standpunktene hennes – hun må gjerne ytre seg så mye som hun orker, men når hun taler mot at andre, som hun tilsynelatende oppfatter som undermennesker, eller hva man skal kalle det, skal få ytre seg i debatter (som jeg siterer i mitt innlegg «Fritt Ord, sier du?») er ikke ordet lenger fritt – og da bør hun absolutt ikke få pris for det.

  2. NKMs synspunkter i seg selv har jeg ingen sans for – bare for å ha avklart synet mitt! Jeg synes bare det er ok at det synses i offentlige rom – det er bedre å få se spøkelsene på høylys dag enn at de skal vandre rundt i mørket.

    Og helt enig, obskur: resirkulerte utsagn fra politikere, dratt ut fra sin sammenheng, er ikke det jeg gidder bruke lesetiden min til. Fargerike politikere bør man oppmuntre, ikke drite ut i billigbøker for å tjene penger.

Legg igjen en kommentar