Ny fredagspust

Og når det nå er fredag igjen: pustetid. Hva slags fine ting har dere sett den siste uken? En ny blogger? En fin soloppgang, eller en ny venn? En god vin? Tradisjonen tro er det inspirasjonstid og senkede skuldre.

Kortfilmen jeg slipper i kveld er et samarbeidsprosjekt. Det er en medblogger som joiker, og ideen kom vel egentlig en annen fredagskveld der vi startet en slags twitterjoik. God fornøyelse. Ordet fritt.

[pro-player width=’700′ height=’500′ type=’FLV’]http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2009/05/maijoik.flv[/pro-player]

8 tanker om “Ny fredagspust

 1. Mye fint å se for den som ser.

  Tunge , blysorte tordenskyer som farer over himmelen idét lynet sender lys over jordene. Jorbær, smilende barn fordi de får være oppe lenger når det er solskinn ute. Og enda mer fint blir det i løpet av helgen 🙂
  Kos deg og nyt :))

 2. Vet du, jeg jukser igjen og gir deg noen dagdrømmer, som jeg oppdaget for lenge siden, i stedet.
  Hvis det er én ting jeg prøver å prakke på andre mennesker, så er det Ghosts I-IV. Det er 36 instrumentale sanger som på en måte skal fungere som «soundtracket» til dagdrømmer. Den typen musikk du skal lukke øynene til og se hva slags bilder den gir deg. Og jeg skulle gjerne ha sett deg sette bilder til dem 🙂
  Musikken er lansert under en Creative Commons Attribution-Noncommercial-ShareAlike-lisens, som det så fint heter, og kan lastes ned gratis og lovlig her:
  http://tinyurl.com/oxuylk

  Nå er selvsagt variasjonen i dagdrømmene ganske stor – det er de mer rolige sangene jeg ser for meg kan passe for deg. Her er tre av mine favoritter (som pianist er jeg litt svak for piano 😉 ):
  http://www.youtube.com/watch?v=tbmj8e5HRkY
  http://www.youtube.com/watch?v=s_BNUwxAAGQ
  http://www.youtube.com/watch?v=5XipJzHD4s4
  Det er noe galt med lyden på videoene, men jeg tror du får et godt inntrykk av hva det er likevel. 🙂

  God helg, Jakob! 🙂

 3. Æ leste The Graveyard Book av Neil Gaiman, og fullførte den mens æ – for første gang, faktisk – drakk kaffe på Helmersen (hvilket va dyrt, men verdt pengan), og det va en sånn bok som gjorde at æ ikke lenger kunne huske kordan land æ va i når æ va ferdig med den (definisjonen på gode bøker e at æ les dem ferdig og glemme at æ e i Tromsø, om enn bare for en stund).

  Og i dag flørta en fyr med mæ, for første gang på ganske lenge; det va håpløst, men litt sjarmeranes.

 4. ca.strømsnes: God helg i likeså 🙂
  Alt godt: Fint at hun er inspirert til å være kreativ! Takk!
  Tone: Jeg kan se det for meg. Og lukten av tordenvær – det har en egen lukt, slikt vær.
  Tonje: Så fint at det ordnet seg!
  obskur: Helt ok å jukse, disse satte jeg veldig pris på!! God helg til deg, også! Ps: Ghosts IV får meg til å tenke på tungt regnvær, av en eller annen grunn. Fint.
  Siri: Ambivalensen din er søt: «håpløst, men sjarmeranes». Lykke til med en eventuell fortsettelse 🙂

 5. jeg er litt på etterskudd. men det er jeg alltid, så det er ikke så sjokkerende. jeg fikk en fin mail der det sto: «Vi (…) ønsker gjerne å bli bedre kjent med deg! Vil du komme og spise lunsj med oss til neste uke?», så selv om jeg ikke fikk den sommerjobben jeg hadde så innmari lyst på er ikke alle (tilhørende) skip lagt fra kaia og på vei ut på det åpne hav, for å holde meg til sjørelevant metaforikk. så i morra skal jeg på lunsj. jeg gleder meg.

Legg igjen en kommentar