Min ufrie vilje

Kjære forbilde
Jeg vil være slik som deg. Hvor får jeg kjøpt dine egenskaper, din lykke, dine kunnskaper? Tjue tusen, holder det? Tretti? Hva kan jeg kjøpe for å toppe deg og det du har gjort? Jeg vil være unik, jeg vil tilfredsstille deg med ny fasade, gode hensikter holder ikke mer. Hva er hemmeligheten ved din suksess? Var jeg som deg, ville jeg støyende gått ut i verden, jeg ville skrytt og jeg ville holdt store selskaper med meg selv som midtpunktet. Jeg skulle vært den beste verten, den flinkeste og den mest populære. Men for tiden sliter jeg. Jeg kjøper meg opp på gods og tull, og likevel blir jeg ikke lykkelig innvendig. Jeg shopper egenskaper, stilarter, smykker, venner – men jeg får det ikke til, slik du gjør. Hvorfor føler jeg meg tom når kvelden kommer – jeg har alt jeg skal ha, men det er noe som mangler når en ny dag snor seg langs horisonten. Jeg bruker all min kapital på merkevarebygging, og livet mitt fylles opp med stadig større mengder ting som ikke har en eneste ripe i lakken. Alt er nytt. Nye venner. Riktige venner. Nytt hus. Ny bil. Nye meninger, nye og populære standpunkter. Men den samme uroen kommer snikende hver eneste kveld, og jeg har ingen å si det til. Hvorfor får jeg det ikke til? Hvorfor greier jeg ikke skape misunnelse rundt meg? Jeg vil bli som deg.
hilsen en fan.

Kjære fan
Alt du ser ved meg er brukt og slitt. Det er skrammer, hakk og mangfoldige års slitasje. Det gjør meg vondt at du ikke ser det, og at det ikke er det du vil ha. Jeg er et reservedels-menneske, og bytter ut de delene som ikke funker med det jeg finner langs veikanten. Mer har jeg ikke råd til. Men det er mye fint å finne, det er utrolig hva folk slenger fra seg. Det smerter meg at det er misunnelsen som driver deg. Det var ikke meningen å få deg til å føle det slik. Vet du: Selv har jeg bare en sliten sjel, den er av eldre modell, men den fungerer helt greit til mitt bruk. Lykke til med alle de fine tingene du har shoppet. Jeg ønsker deg alt godt i livet.
vennlig hilsen den frie viljen

Inspirert av et selvlevd, resirkulert liv, dårlige samvittigheter, modige venner, samt en kortfilm laget av Andy Huang.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=zl6hNj1uOkY&feature=related[/pro-player]

3 tanker om “Min ufrie vilje

 1. Hei Jakob!
  takk for en fin tekst…

  ps
  Hvor finner jeg originalfilmen i god kvalitet? Denne skal vi bruke i mediefag i fremtiden, sammen med teksten din…
  Din embed av filmen blir kuttet i toppen på macen min 🙁
  erik

Legg igjen en kommentar