Kikk én gang til

Huskelapp for oss emosjonelle

Ser du det? Ser du at det snart er juni, og at det kommer en sommer denne gangen også? Ny varme – kjenner du det? Du trodde ikke det kom noe mer. I alle de istørkede vinternettene, da frosten stod tungpustet og svartbrent langs mønet. I alle de fortvilede kveldene da lyset verken lot seg fremkalle ved besvergelser eller med bønn om nåde. De var der, likevel. Livet du ikke så – det ble til, for det er en naturlov.

Vadsø, fredag den 22. mai 2009

Det er neste høst og vinter du må prøve å huske. La ikke bekymringene sette seg som vonde svimerker over pannehuden. La ikke angsten bruke deg for angstens egen vinnings skyld, men si: ‘Jeg vet hva du prøver på, men den går ikke.’ Det finnes tankerekker til ethvert bruk. De står der, disse tankerekkene, væpnet til tennene på oppstillingsplassen. Men det er du som har kommandoen. Det er du som står kledt i grønt håp, og du har mange muligheter: sende dem i krig, eller i fredstjeneste? Skarpladd konfrontasjon eller indretjeneste på brakka? Du har kommandoen. Tankerekkene har stilt seg til din tjeneste. Og de venter på dine ordre. De gjør ingenting før du gir beskjed. Kikk én gang til. For våren er her, og det er mye du kan gjøre med det.

6 tanker om “Kikk én gang til

  1. Begrepene har så ulik mening for hver av oss, noen gleder seg til våren, noen til høsten, og noen liker ikke at tiden skifter … fordi det viser oss hvor vi er, i forhold til hvor vi var … men å tro at det ikke kommer noe mer …! Det begrepet har bare en mening.
    – liker slutningen til sist : «det er mye du kan gjøre med det» !
    Det er ånden sin, det!
    Stå på!
    Knuseklemme, masse varme sådanne! 🙂

Legg igjen en kommentar