Guess who’s back

Noen lystelig affære er det ikke. Men nå er han her igjen, med livshistorien sin så langt. Dette er ikke noe for foreldre med holdninger om å frigi hampen, og som synes litt er greit. Men det er kanskje noe for dem som ser barna sine fade ut. Det er en historie om å komme sterkt tilbake.

Han ble aldri noen mønstersønn, Eminem, født Marshall Mathers. Du skal ha mye toleranse intakt for å takle 36-åringen fra Saint Joseph, Missouri, og tekstene hans. Men det er slik det er å være voksen: å lytte. Hva det er han egentlig sier, og hva den tøffe fasaden sprekker opp i møte med. Jeg har lenge syntes at han er en ubehagelig fyr å ha hengende rundt i spillelistene, og det er til pass for meg. Og skulle jeg hyre hyre en alternativ konfirmasjonstale, måtte det bli «3 a.m.» fra det nye albumet. Kan eventuelt brytes opp med litt spredt kaffe midtveis for sarte blomsterbarn-tanter fra sekstitallet:

[pro-player width=’530′ height=’350′ type=’FLV’]http://www.youtube.com/watch?v=5HO9Vsw7a9I[/pro-player]

Plata «Relapse» ble sluppet 19. mai, med tekster som får godgåsehuden på overarmene til å bli til frysninger i blodårene. Sønnen fra helvete har bestemt seg for å fortelle hvordan det egentlig var, dette misbruket. Og hvordan det var å ha voksne rundt seg som oppmuntret til det.

Sterk femmer

Eminem: «Relapse», mai 2009 Aftermath Records
Produsent: Dr Dre

3 tanker om “Guess who’s back

  1. Sarte blomsterbarn-tanter har sin del av skylda og får tåle såpass.
    Kaffen får vente til etterpå.

    Du overrasker, Jakob. (Men bare litt.)

    Noe annet (kanskje?): Kolbein Falkeid-diktet. Fint at du har det her. Så jeg blir minnet om at det er sånn det er. Hver dag.

  2. Finnes mye fint «voksne» betegner som bare bråk. Men egentlig trenger du ikke være voksen heller, metal-folk liker ikke trance, trancemenneskene liker ikke hip-hop, hip-hopere mener metal kun er for satanister…Skjønnhet kan du finne nesten overalt, egentlig, så lenge du tør å åpne både sanser og sinn.
    Hilsen en med samme føttene i mange forskjellige leire.

Legg igjen en kommentar