Masse usaklige ting

Ja, for det er nettopp det: Noen har googlet på begrepet «masse usaklige ting» og kommet hit til bloggen min. Men meg bekjent finnes det ikke masse usaklige ting her, så det må jeg gjøre noe med, man kan da ikke farte på måfå rundt i søkemotorene og bli snytt for masse usaklige ting! Derfor, kjære deg som søkte på akkurat den setningen, og alle dere andre: Herved kommer det en hel masse usaklige ting på en fredag.

Jeg begynner med det mest usaklige av alt: Hvis jeg var den som lagde overskrifter i Dagens Næringslivs papirutgave. Dagbladet har sluttet med det, men DN kjører på med de bløteste ordspill. Stilen er så gjennomført at man skulle tro det var en æressak å få det så bløtt som mulig. Var jeg desk’er i DN, ville jeg derfor snarest kapre og kopibeskytte overskriften «Det ble en flått sommer». Og når vi er inne på sinnajournalistikk: dagens mest oppløftende analyse kommer fra Jo Bech-Karlsen, som er førsteamanuensis ved Høgskolen BI. I kronikken som er publisert i bt.no i dag viser han med klok innsikt hvilket scenario vi er i ferd med å gli inn i: den akterutseilte og uforsonlige journalisten må enten bare belage seg på hjemmekontor hvorfra det et par ganger i måneden kommer «avslørende artikler» til ublu frilanspriser eller bli med i gjengen inn i den dialogbaserte framtida. Borgerne utenfor redaksjonen er ikke dine fiender, du sinte journalist.

Det neste usaklige jeg har lyst til å snakke om, er været. I skrivende stund er det meldt sludd og snø her på sytti grader nord, tjueni minutter øst. Vi ventet egentlig på det. Synd å si det høyt, men sånn er det. Jeg har gitt tomatplantene mine husarrest, og hadde NRKs sommersatsing på tv vært sendt herfra, skulle den i anledning dagen blitt omdøpt fra «Sommeråpent» til «Vinterstengt». Men programmet må være ferdig klokka 22 slik at programlederen rekker siste brøytekolonne hjem. Og vi klager ikke, men fyrer derimot med finsk bjørkeved beredskapsinnkjøpt allerede i mai. Tørr og fin, tørr og fin. Må man forøvrig få anbefale Skiippagurrafestivalen i Finnmark eller Buktafestivalen i Tromsø som ekstra varmeeffekt? Den som ikke kommer seg på festival ute, kan jo rett og slett lage sin egen festival inne:

[pro-player width=’520′ height=’390′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=qW4wQcNwySA[/pro-player]

Det er så masse mer usaklig jeg skulle sagt. Jeg avslutter derimot med en svært saklig ting: Livet er fint, og denne fredagen anbefaler jeg bloggene til articulata, en kunstblogg, dernest Suongirs blogg samt den fine Pappapasserpå. Hvilke andre fine kan anbefales?

5 tanker om “Masse usaklige ting

  1. Jeg vil være med å anbefale, selv om det er tidlig lørdag nå … 🙂
    Mylians tanker om verden er nydelig og sår blogging om å elske en som ikke lenger er – hennes tap skildres så sårt og nært, at alle kjenner seg igjen – og om ikke man kjenner seg igjen, er det beskrevet så sterkt og godt at man uten videre forstår ….Mylian er så vakker og sterk, og vèl verdt å bli kjent med gjennom sin blogg:
    http://mylians.wordpress.com/

Legg igjen en kommentar