Hvordan det føles å elske noen

Det var det jeg ble spurt om en gang: hvordan den føles å elske noen. Jeg skal forsøke å rekonstruere hva jeg svarte – og det aller beste ved det hele er at det ikke finnes noe entydig svar.

Da jeg leste hvordan Arachne, altså Gunn Hild Lem, hadde valgt å minnes mannen sin, la hver eneste setning seg i sjelen. Jeg kan ikke huske å ha sett en så vakker, entydig, sterk, livsbejaende og sorgtung kjærlighetserklæring i moderne tid som nettopp den minnetalen. Den tok av i et eneste stort fyrverkeri av heder til en sjel hun hadde valgt, og som hadde valgt henne. Jeg har lyst til å anbefale den som førstelesning av hva kjærlighet kan være i 2009 – også når den blir revet vekk av døden.

4 tanker om “Hvordan det føles å elske noen

  1. Enig i at dette var vakre ord, jeg har lest dem flere ganger. Ellers så har jeg vært og hørt Leonard Cohen, og syns også han har utrolig rørende og dype ord om kjærlighet, har særlig lagt min elsk på følgende sitat: There is a crack in everything. That’s where the light gets in.

Legg igjen en kommentar