Fare, fare sjømann

Kontrastenes tirsdagsreise, første del, Varangerfjorden/Kirkenes, klokken 10. Snart er hun her, snart er hun der. Skummende om baugen, full fart mot nye østavinder og forhåpningsfulle rabbagaster. Hun legger seg mykt over på siden, hurtigruteskipet MS «Finnmarken», og når hun tuter, så er det nesten med stemmen lånt av en gutt i starten av tenårene: sprukkent, tostemt, finstemt mot nye havner: Her kommer jeg. Jeg tenkte på en sak, i natt da jeg drakk min siste kopp kaffe på trappen før leggetid og tok inn den rå luften av høst: At det går an å se ting for første gang-  mange ganger.  Dypsindig kunne jeg vel også snakket noe om nødvendigheten av å være turist i sitt eget liv noen ganger: Jasså, dette har jeg ikke sett før – så spennende!

Hvis SAS rute SK4473 har pusset vingene sine, kommer neste tankerekke fra Gardermoen senere i dag. Og det stanser ikke der.

2 tanker om “Fare, fare sjømann

Legg igjen en kommentar