Klagesang fra flygerhold

Kontrastenes tirsdagsreise, andre del, Gardermoen, utenlandsavgangen, klokken 1506. Det er svært god tid til langsomme tankerekker på flyplasser. Jeg har tenkt litt mer over dette med å være turist i eget liv. Og jeg har kommet til at man må være påpasselig med å skilte nye veier etter utbedringsarbeid og restaureringsprosjekter.

Gardermoen er antakelig sommerferie-trøtt i dag. Det verste rushet er over, og bak skranker og luker kan det virke som om en og annen trenger en pust i bakken. Jeg kan godt forstå dem. Her har de stått og sittet, antakelig mange av dem sommeren tvers gjennom, med fare for svineinfluensa og trusler om søksmål ved forsinkelser, grinete unger med sjokoladetrut som sikler på disken, eldre herrer som ikke vet hvor de skal, og tyskere som ikke vet hva de vil.

Og så er de disse to værsyke flygerne. Jeg spiser mitt rekesmørbrød i taushet mens de står for snakkingen seg imellom. De er så inni helvete trøtte av været. De er midt i femtiårene og godt over halvveis i sin avslutningsprosedyre i saken Flygere vs Sommer 09.
– Sommeren har vært noe inni hælvete, hælvete drit, sier SAS og får samtykkende nikk fra uniformslua tvers over bordet.
– Ja, jeg gav opp, jeg, svarer Norwegian.
– Det slo aldri feil, fortsetter SAS, – hver gang jeg forlot cockpit, bøtta det ned. Man skulle faen ta meg bare blitt på jobb.

Jeg spiser mitt rekesmørbrød i stillhet, og ser for meg synet: tusenvis av flygere som nekter å komme ut av cockpit fordi det regner ute. De vil heller sitte inne og leke med spaken sin og fly litt hit og dit.

Det er bare én ting jeg ikke får til å stemme. Begge to er brune som loff stekt fem minutter for mye på vamluft. Og de er visst fra Drøbak. I alle fall snakker de mye om Drøbak. Dersom alle i Drøbak er så brune, må man sette opp egne værstatistikker for nettopp Drøbak, og holde et øye med den byen, for der er det noe muffens.

Joda, jeg har tenkt mer på dette med å oppdage – og å være turist i eget liv. Og gamle attraksjoner må jo pusses opp. Hva om man satte opp skilt? «Pølsebod stengt, gourmetrestaurant åpner medio oktober

Men nå må tøyse-Jakob snart gå til utgangen. SK839 er i rute, så dagen er langt fra slutt. Langt derifra.

5 tanker om “Klagesang fra flygerhold

  1. Er ikke pølseboden stengt for lengst da? Men kanskje den har ligget brakk en stund, man visste ikke helt hva lokalitetene skulle brukes til.. men så ja.. selvsagt gourmetrestaurant skal det bli jajamensann.. og derfor trenger ledelsen litt tid på seg for å snekre sammen gourmetrestauranten? Fanken så bra at ikke Deli de sluka fikk tak i lokalene da.. de grafser jo til seg det som er av fine lokaler.

  2. …elsker flyplasser..har det noe med en rastløshet å gjøre kanskje..gardermoen venter sent i kveld…godt å få en forsmak..skal holde meg unna drittprat fra pilothold…kan ikke smitte dem med ..treukersologsommersydfrankrike-gliset mitt..og skiltinga di..den må du fortelle mer om…dyp den..og trenger flere tips..så jeg ikke går meg vill..i eget liv..fort gjort….marit

  3. ..flyplass i går var stress….trives som regel der…men ALT gikk galt…reisebyrået hadde ikke bekrefta billetten min….og ikke åpnet kontoret sitt kl.halv åtte..når de endelig åpnet var pc-en deres ut av drift …believe me….2 min til gaten stenger…ingenting i orden…kom avgårde i siste liten…føltes som jeg hadde vært i Paris i 40 graders varme da jeg inntok flyet…..svetten silte….ja ja….ellers er de svenske skogene med dype vann veldig vakre i kveld etter kveldsbad i sjøen og badstu om hverandre….svetter frivillig også….marit

Legg igjen en kommentar