Avskjedsord fra en fotballenke

Plastklokken på kjøkkenveggen tikket mot 1830. Det var skorpe på fruktkaken. Presten rev av et nytt ark på blokken, krøllet det sammen og stappet det i den brune skinnvesken. Den lignet en bulende, mobil papirkurv.
– Altså, vi tar det én gang til, sa han og satte den butte blyanten mot arket.
– Ta den tiden du trenger, sa enken og tømte kaffekoppen i en slurk. Prestens nesevinger prustet oppgitt.
– Jaja. Altså. ‘Du Halvor, du Halvor. Så kom det altså til siste runde. Du klarte det ikke, i likhet med landslaget. Det ble for mye for deg. Du var forresten aldri god på hjemmebane, du spilte helst borte.’ Prestens nesevinger bølget.
– Skal virkelig neste avsnitt med? spurte han og kjente et skarpt blikk over respateksbordet.
– Skriv.
– Jaja. Altså: ‘Din abnorme samling med fotballskjerf blir donert til Fretex. Det er bare å håpe på at det blir på mote å gå rundt med glorete Tottenham-effekter. Du etterlot deg alltid kone og to barn. Men nå er det alvor, Halvor.’ Presten kremtet. Og det var skorpe både på fruktkaken og på enken.

3 tanker om “Avskjedsord fra en fotballenke

 1. Måtte med en gang tenke på Andre Bjerkes «Halvor og Rikke» 🙂

  (Han sa med alvor, Halvor:
  «Jeg lar meg ikke rikke!»
  Men dette Halvors alvor,
  det likte Rikke ikke.
  «Det er,» sa Rikke, «Ikke
  for alvor alvor, Halvor?»
  «Si ikke ikke, Rikke!»)

Legg igjen en kommentar