Fra øverste hylle

Vi har en regjeringskabal å legge her til lands. Og nå – i de sosiale mediers tid – har vi fortsatt noen dager på oss til å legge tankerekker om hvem vi vil ha: Hvem er best skikket til å lede Kulturdepartementet?

Før valget slo leder i Norsk Skuespillerforbund Agnete G. Haaland ring rundt sittende minister Trond Giske, og roste ham for blant annet å ha løftet norsk kulturliv bredt ut i landet. Og på nettet sier flere debattanter at en kulturminister trenger tid for å kunne forme, sette i verk og vedlikeholde en troverdig og konsistent kulturpolitikk. Likevel vet vi jo at samtlige sittende ministre blir fingransket av partistrateger før vi får vite fasiten for den nye Stoltenberg-regjeringen. Ingen – antakelig med unntak av utenriksministeren – sitter med fornyet stempel allerede nå.

Hvem vil vi ha som norsk kulturminister de neste fire årene? Bør departementet finsikte seg inn på en mer tydelig definisjon av hva som er kultur? Kanskje en ny kultur- og ytringsfrihetsminister? Jeg minner om at en ny, norsk kulturminister slett ikke trenger være etablert politiker. Og herved åpnes debatten.

3 tanker om “Fra øverste hylle

Legg igjen en kommentar