Ikke så farlig, likevel?

Det finnes så mange måter å være seg selv på. Dagens blomst går til finnmarksgruppa The BlackSheeps, som har seilet inn på gullplate-plass i Norge på få dager. Ikke minst med en høyst utradisjonell musikkvideo, som gir korreksjon til alle som trodde at verden skal være slik du har lært av far og mor. Det er veldig enkelt for oss voksne å være tolerant i teorien. En annen sak er når det er alvor. Og blått er jo guttefargen. Det vet da alle.

[pro-player width=’600′ height=’350′ type=’video’]http://www.vimeo.com/7014091[/pro-player]

9 tanker om “Ikke så farlig, likevel?

 1. Men slår de inn åpne dører? Er det i dag helt ok for gutter å kle seg i dameklær, og er det noe vi foreldre burde oppmuntre til når vi ser tendensene? Eller er det bare på bygda det ikke er lov? Og bør vi fortsette å kjøpe blått til gutter og rosa til jenter?

 2. Nei, dørene er ikkje opne. Ein gut i min omgangskrets hadde ein bestevenn i første klasse. Tanta hans hadde jentekjæreste, og difor var det heilt naturleg for han å spørje vennen sin, som han var så glad i, om dei kunne vere kjærestar. No, mange år etter, har dette «nådd han igjen», og han vart så kraftig mobba for dette at han har bytta skule.

 3. Det er langt fra ok for gutter å kle seg i dameklær. Ikke bare på bygda. Båsen for små gutter er trangere enn for store voksne gutter. De har enda mindre spillerom. En voksen mann kan gå i rosa skjorte, en liten gutt kan ikke det. Vi foreldre bør slappe helt av når gutter vil gå i kjole. Det ligger ikke i vår makt tilå hindre det om det er slik det ligger an. Vi skaper ikke en transe ved å la han få leke med feminine effekter.

  Videoen til de sorte fårene er så fin og genial at jeg får tårer i øynene og ståpels på armene. Fytti katta! De ruler rett og slett.

  Tror jaggu jeg legger ut et innlegg jeg har skrevet for lenge siden nå jeg. Om samme tema.

 4. Søtt.
  Funker i forhold til at det er «lov å vise at man er annerledes».
  Litt søkt den kjolegreia når nesten alle (menn OG kvinner) går rundt i bukser og motene ellers er så like. Så skapdørene er vel i hvert fall delvis åpne når det gjelder klær.

  Ellers reagerer min indre norsklærer hver gang svartsauene synger at «alle kom med et sukk»…

 5. Dørene er jo så absolutt ikke åpne, hadde de vært det, ville det ikke blitt debatt og diskusjon. Jeg er helt imot blått til gutter og rosa til jenter og fremheving av denne prinsessetrenden. Unger får kjønnsroller tredd over hodet, det er bare å gå inn på en hvilken som helst lekebutikk. Klare målgrupper. Nå skal Disney lage en egen guttekanal med tv-programmer vinklet kun mot gutter.

  Jeg sier ikke at det ikke er forskjeller, jeg sier heller ikke at man bør nekte gutter å gå i blått eller jenter til å gå i prinsessekjoler, men jeg tror det er utrolig viktig å være bevisst hvilke signaler man sender. Jeg ser jeg skriver langt nå, kunne sagt så mye mer – kanskje jeg burde skrive en egen bloggpost om temaet.

 6. Slik verden skal være…

  Jeg tror det har snudd, mannen. Nå er det barna som lærer oss voksne hvordan verden skal være. Den er ikke lenger slik «vi» har sagt og ment at den er, eller SKAL være. De endrer den. Og jeg synes det er flott! Bort med A4 mennesket. Ja til sunn galskap, og å våge å skille seg ut, våge å gå andre veier! Det er så fornuftig, og det skaper så mye spetakkel. Så bra! 🙂

 7. Det mest oppløftende med denne diskusjonstråden er at ingen sier fy. Og at gneis sier at det er håp for annerledes-barn i alle vaianter. Videoen (som nå er erstattet av en høyoppløselig versjon, gir filmspråket og bildene rettferdig behandling) er helt super. Flinke folkene.

Legg igjen en kommentar