Trøst mot vinterverk

Vi kan fastslå at vintermørket lurer rundt hver naken busk og hvert avblomstret kratt. Da bøter vi på det med litt kakao med kaffesmak, lettere tilslørte bondepiker, gode og friske tanker og nye søkeord fra Google.

Googles søkemotor går varm både her og der, og denne uken har begynt bra. Til dem som ikke kjenner til dette: de fleste bloggverktøy har en administrasjonsside der søkebegreper kommer opp, søk som er gjort der ute på det store internettet slik at leserne til sist fant fram til akkurat din blogg. Her er noen av mine treff så langt denne uken:

«Rare, lange ord«: Jeg har ikke skrevet noen rare, lange ord, men jeg kan godt gjøre det nå: det lengste norske ordet er lengdeutvidingskoeffisientmålingsapparatur, og er et instrument for å måle for eksempel metallers evne til å utvide seg under varmepåvirkning.
«Sa jeg noe galt?» Det spørs litt på omstendighetene. Stoltenberg sa for eksempel før valget at den nye regjeringen kom til å sette miljøspørsmålet i fokus.
«Ikke legg på«: Kanskje noe Jens Stoltenberg ofte måtte si under ringerunden de siste dagene?
«Patetisk ordbok»: Noe som ofte ble sagt om Nynorsk Ordliste på ungdomsskoletrinnet. Jeg likte nynorsk, jeg. Og gjør det fortsatt.
«Hva er statistikk»: Statistikk er en fantastisk menneskelig oppfinnelse som dessverre også kan brukes til å kategorisere, katalogisere og fremmedgjøre menneskegrupper for hverandre. Du er slik og de er sånn. Jeg er ikke så glad i statistikk. Jeg møter helst menneskene bak tallene.
«Elske noen»: Hihi.
«Hestesjøsyke»: Jeg er helt sikker på at jeg aldri har skrevet noe om hestesjøsyke, men jeg kan levende forestille meg hvordan det er. Tenk dere: Tøffe, erfarne cowboyhester som befinner seg på hurtigruta. Jeg vet ikke helt hvorfor de skulle være på hurtigruta, langt fra saloonen og John Wayne, seksløpere og indianere.

7 tanker om “Trøst mot vinterverk

  1. Du er syk, Jakob, syk! Ikke sjøsyk, men Faen-meg-ikke-riktig-klok syk. 😀 Skal si han ble lett på foten på slutten der du..

    Det e ganske mørkt her i Oslo og no. Det gjeld å klore seg fast, gjerne med tenna om så. Kanskje et lite stearinglys kan hjelpe på littegranne? Og et par non stop? Har tygd i meg en halv pose, og føler meg litt som Blakken no…

  2. Haha. Fin bokstavelig og lydlig tolkning av «hestesjøsyke». Da jeg først leste det tenkte jeg bare at det var en fin måte å si at man VIRKELIG var sjøsjuk på. Et forsterkende prefiks, om du vil. Hestedårlig. Jmf. populær bruk «Æg va HÆSTEDÅRLIG forrige hælg» eller «Det funka HÆST» (Overhørt en sen lørdagskveld på et utested i Tromsø)…

Legg igjen en kommentar