Fin fart og crispy stemmer

Her er noen gleder i uprioritert rekkefølge. Hvorfor jage firkløver når høsten gjør kunst av en vanlig trekløver? Vinteren puster ute i storhavet, men har gjort en deal med høsten om å tre litt senere inn i manesjen. Derfor kjører høsten nå ekstranumre hver morgen og ettermiddag, og det er så synd, så synd på dem som ikke ser det. Legg vekk skattelistene et øyeblikk, løft blikket, ta kaffen med ut i hagen og se!

Glede nummer to: nye mikrofoner i sendestudio på jobb! Splitter nye, diskret sølvmattede Neumann, state of the art. Produserer deilige vrr-lyder når man senker stemmen før værmeldingen, og lager nyhetsoppleseren om til illusjonen av murrende fabeldyr på dovne savanner. Takk, NRK, for at kontoen er åpen for slike innkjøp. Vrr.

Glede nummer tre: utsikter til lingonsalsa og kjøttkaker i morgen – saftige, egenproduserte kjøttkaker som skal trekke lenge i egen saft –  langsom mat, et samarbeidsprosjekt. En nystrikket lue med lukt av glede fra noen som gleder seg til mat. Og fred og ro. Og et ikke avsluttet leseprosjekt med vrr-stemme uten Neumann. Mitt livsprosjekt er å trekke fram detaljene, huske dem og dyrke dem. Jeg er så heldig å kjenne noen som også er slik.

Apropos fred, og apropos crispy stemmer: En av de inderligste nyhetssendingene i verdens radiohistorie kan du høre under her. Det er 8. mai 1945, og det er BBC som annonserer at statsminister Winston Churchill har et budskap til verden. Det er vanskelig å forestille seg hva de følte, de som den gangen satt ved apparatene og hørte ordene de hadde lengtet etter. Gåsehuden reiser seg fremdeles når radiolinjene knitrer og spraker i dette innslaget. Gammeldags. Lyd til å føle på. Gammeldags er fint.

Fortell hva som er glede for deg! Sensur: ingen.

[pro-player width=’600′ height=’350′ type=’sound’]http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2009/10/churchill.mp3[/pro-player]

6 tanker om “Fin fart og crispy stemmer

  1. Glede, er når livet leker mellom meg og en av ungene, eller når mat lages langsomt og i fellesskap. Glede, er ved bålet en stile kveld i nord. Glede, er når samtalen danser og blir til liv mellom gode venner. Gleden vokser når ord blir levende, og bøker blir et sted å være. Og gleden gryr når ukjent blir venn på forunderlig vis.

  2. Glede, er når mannen og jeg lager mat, drikker vin og hører på blues/jazz sammen. Glede, er når man opplever noe sammen med de man er glade i. Glede, er når en av de gamle på jobb sier jeg er så snill, når jeg brer dyna over de. Glede, er samhørigheten med mine arbeidskolleger. Glede, er å lese bøker som rører ved hjertet mitt. Glede, er å vite at ungene mine har det godt.

Legg igjen en kommentar