Til ditt eget beste

– Lukk opp, i lovens navn, det er fra Helsedirektoratet!
– H-hallo?
– Vær vennlig å slippe oss inn, vi foretar en dør-til-dør-inspeksjon av det norske folk.
– Beklager, jeg var midt i middagen, kan dere…
– Jasså, blir vi nødt til å ta deg med ned på helsestasjonen for en grundigere prat?
– Neida, kom inn.
– Takk, det lønner seg å være samarbeidsvillig. Si meg, har du tatt vaksinen din?
– Nei, jeg er ikke i risikogruppene, så jeg tenkte at…
– Jasså. Karlsen, hold ham opp langs veggen. Da tenker jeg at vi setter en vaksine… her!!
– Aiiiahhh!
– Og… her!!
– Auuåaooo! To sprøyter?
– Ja, du har vært slem gutt og ikke tatt vaksinen din, og da blir det dobbel dose, vet du. Du setter jo alle i fare ved slik uansvarlig oppførsel. Så er spørsmålet om du har gitt blod i det siste.
– Nei, jeg tenkte at…
– Tenkte at? Tenkte at? Vet du ikke at det er blodmangel her til lands? Karlsen, kanylen. Hold armene hans.
– Aoooooaaaa!
– Sånn, ja. En halv liter skulle holde i denne omgangen. Vel, da var vi ferdige for denne gangen, men vi kommer tilbake andre juledag.
– Au. Hva skjer da?
– Blodtrykkspatrulje og bmi-kontroll. Farvel.

9 tanker om “Til ditt eget beste

 1. Nei, Arvola. Her blander du snørr og barter.
  Jeg kommer ikke til å la meg vaksinere. Det har jeg bestemt meg for, for lenge siden. Av mange årsaker.
  Men; blod gir jeg. Det er også en frivillig sak. Det er ingen som ønsker å tvinge noen til å gi blod. Problemet er at uten blodgivere vil det være utrolig mange som kommer til å dø av både alvorlige og banale årsaker. Blod kan ikke erstattes av annet enn blod. Kreftpasienter, brannskadepasienter, pasienter etter store ulykker, blødere etc er helt avhengige av at det finnes blodgivere.
  Jeg gjentar: Å være blodgiver er en frivillig sak. Det er blodgiverstafett på gang. Den har jeg vært med på å starte. Jeg kommer ikke til å ha dårlig samvittighet for det. De jeg ønsker å treffe med mitt budskap, er de som har tenkt på dette «men ikke fått somlet seg til det ennå.»
  Jeg har lagt ut mitt standpunkt. Så får hver og en komme med sitt.

 2. Haha, ja, og den videoen er regnet som så grov at man må være innlogget på YT for å få se den! Til dem som ikke har YT-konto: Dette er den legendariske «Can we have your liver?»-sketsjen fra Monty Python-filmen «Meaning of life», om en fyr som har fylt ut leverdonator-kort, og plutselig får Helsedirektoratet på døra.

 3. Hehe! Denne teksten var god! I grunnen rart at en frivillig (og nesten gratis) ordning kan forvolde så mange sjelekvaler rundt omkring.

  I vårt lille hus har alle enten tatt vaksina, eller skal ta den. Alle de virkelighetsfjerne mediaoppslagene om H1N1 ble plutselig en påtrengende virkelighet da en venn av meg holdt på å stryke med av svineinfluensaen nå nylig. Han og kona og to av ungene fikk viruset, men bare han fikk det på lungene. Så selv om det er få det går så ille med er det dramatisk for de som rammes.

  «Litt svinn må man regne med, det er naturens gang» sier vaksineskeptikerne. Prøv å si det til folkene borte på infeksjonsavdelingen på UNN…

  Og i fortsettelsen av den helsemoralske linja så støtter jeg oppfordringen om å gi blod! 🙂

Legg igjen en kommentar