Kjære verdens beste Virrvarr!

Beste Virrvarr, Norges beste blogger! Du troner øverst, og det er deg vel fortjent! Du fører et tastatur til etterfølgelse, og til lykke med tittelen andre år på rad! Verkstedet ditt – roteloftet – er som verksteder skal være: Noe ferdig og klart til utskipning, noen ideer du vil dele, og alltid en sjenerøs vilje til å fortelle om hverdag og impulser! Jippi for deg som er offentlig sprø!

Å kåre Norges beste blogger er såvisst ikke enkelt, jeg ble selv bedt av Tordenbloggen/Sonitus om å lage liste, og her var mine ti:
1. Den store mobbebloggen: Kristin Oudmayer har det siste året samlet historier til bokprosjektet sitt om det verste barn kan gjøre mot hverandre. Hun har på en utmerket måte tatt i bruk blogg, sosiale medier og tradisjonelle mediekanaler og greid å mobilisere til en landsomfattende kjempedugnad.

2. Arachne/Gunn Hild Lem:  I 2009 døde Steinar Lem, en betydningsfull personlighet og et korrektiv til norsk levesett. Gunn Hild blogget gjennom sykdomsforløpet, fortalte om dødsfallet og satte ord på et nytt liv. En uvurderlig blogg for alle som vil lære – og se – hva kjærlighet kan være. Og ny dag som kommer.

3. Hanne: En løk skreller seg selv: Det finnes bloggere som bare republiserer Youtube-videoer og kaller det en blogg. Det gjør ikke Hanne. Hun gir oss videoer med mening, fletter dem inn i tekstene, slår til med innlegg som innledes med liten bokstav – fordi tankerekkene hennes aldri slutter å stå i kø.

4. Marias Metode: Viktig blogg om sykdom, sett utenfra og inn, og motsatt vei.

5. Kalashnikova: Dette er av en eller annen grunn et godt skjult blogg, med røffe, grovskårne tekster. Kalashnikova skriver ikke ofte. Det er mange grunner til at enkelte bloggere ikke gjør det, en av grunnene kan jo rett og slett være at inntrykk må bearbeides og samles – liv må leves. Kalashnikova lever dypt i de sjeldne tekstene sine.

6. Sigruns blogg: Kritisk stemme til psykisk helsevern og tvang. Mange, mange har funnet et møtested for historiene sine gjennom Sigrun.

7. Confusicus: Underfundige historier, meningsbrytning og etikk. Kikk innom og se hva du kan bli utfordret på!

8. Vinterverket: Nordpå sitter hun og senker pulsen vår med rolige betraktninger, et delikat språk som jeg har satt pris på lenge, lenge.

9. Tante Grønn: For meg et nytt bekjentskap. Konsist og lettfattelig – i et språk jeg føler meg hjemme i.

10. SerendipityCat:  Jeg ønsker at denne bloggeren endelig skal bli satt pris på! Hun sitter selv i juryen, og hennes vurderinger er i de beste hender. En tett og tilstedeværende blogg som leverer – uke etter uke, i diskusjon med sine lesere, og alltid vandrende rundt i bloggosfæren.

Og ble du ikke nominert her eller der: La ikke det stanse skrivelysten og formidlingsviljen!

5 tanker om “Kjære verdens beste Virrvarr!

  1. Tusen takk for nominering, Jakob! Ærefullt å bli nominert av akkurat deg, som jeg setter stor pris på.

    Da var det bare for meg å komme seg på et skrivekurs etterhvert!

    Gratulerer med velfortjent mange nomineringer og stemmer på Tordenbloggen! Tekstene dine synger lenger inni enn tiden det tar å lese dem.

Legg igjen en kommentar