Ahohåå for mannskor

Ukens søkebegreper er klare. Reglene: Google sender treff til bloggen, og jeg svarer. Vi tar det i noenlunde riktig rekkefølge:
«Gråspurven kort fortelling«: Gråspurven (Passer domesticus) trives svært godt sammen med mennesker. Tillitsfulle små artigkarer og -frøkner som har tilpasset seg et liv med oss. Det er dem du oftest ser i tettbygde strøk. Jeg har et bilde av noen av dem utenfor Nôtre Dame fra august i fjor:

Vi fortsetter med det franske:
«Moulin Rouge høye spark«: Sikter sikkert til en av Paris’ revyscener. Jeg har den svært høyt på ønskelista, men Moulin Rouge er ekstremt dyr. Du kan få billetter til Moulin Rouge i flere kategorier: med og uten sjampanje, med og uten middag, men få med deg forestillingen. Moulin Rouge er opphavet til myten om Frankrike som sparkepikenes land.
«Gullvasking Finnmark«: Forsøk Karasjok kommune, og beveg deg over i Porsanger, er mine stalltips. Det skal visstnok finnes en uoppdaget, enorm gullåre i Finnmark. Den skal strekke seg fra Nordkapp kommune i nord og helt ned i Kautokeino i sør, og videre ned i Finland. Ingen har funnet denne gullåren, men på gullvaskekurset som jeg tok i 1987 ble vi opplært i faget av legendariske Gull-Robert, som har sine egne hemmeligheter. Hvis du skal vaske gull i Finnmark må du søke tillatelse fra Bergmesteren, som sender søknaden din til formell høring til Sametinget. Du har rett til å vaske gull innenfor rimelighetens grenser, men sett deg nøye inn i reglene, og lykke til.
«Bibelvers til ettertanke«: Matteus 10. vers, 34. kapittel: «Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.»
«Kirkens dobbeltmoral«: Se over.
«Øyeblikkelig nytelse»: Sjokolade eller orgasme, full pott i lotto eller ny jobb. Her bør det være fritt valg.

Så til ukens jodling, som er et utmerket eksempel på at norske mannskor bør fornye seg. Alt dere trenger er to forholdsvis gode tenorer, ro i bassrekkene og en stødig dirigent. Til alle norske mannskor: tenk nytt. Musikken nedenfor fremføres av Jodler-Doppelquartett Bärgfründe og heter «Echo-Jodel»:

[pro-player width=’600′ height=’350′ type=’sound’]http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2010/01/echojodl.mp3[/pro-player]

2 tanker om “Ahohåå for mannskor

  1. Sang i mannskor for første gang i går.
    Fest på jobben og sangen hadde jeg skrevet. (Kommer nok på bloggen snart.)
    «Gulvvasking i Finnmark» – sånn nå får du nok noen flere forvirra treff…

Legg igjen en kommentar