Klar tale

Departementsansatt Jon K. er i ferd med å få kjevelåsning. Han har hørt på statssekretæren med hestehalen i snart førtiseks minutter. Klokken går, og selv statsråden begynner å få fredagsblikk. Det er ikke statsråd på slottet denne fredagen, ettersom både Kongen og Kronprinsen har dratt til Bergen på statsbesøk.

Det er noe de er veldig dårlige på i departementet – å skape fredagsstemning når ministeren ikke er i statsråd. Noen prøvde med vafler en gang, men det endte med en krangel om hvem som  skulle vaske opp. Nå hviler det en ekstra trykket stemning på kontoret, ettersom siste VG ligger midt på bordet. Overskriften er tydelig trykket i svart mot den hvite legefrakken til lederen i Lægeforeningen: «Opprør i legestanden: Statsråd kalte norske leger for vattnisser», og Lægeforeningens representant holder en skalpell mot kamera. Statssekretæren er i sluttrunden på et foredrag om hva det var hun egentlig ikke mente at de ikke burde ha sagt. ‘Vattnisser’ var greit, men ‘sykefraværets bestevenner’ mener hun var å gå for langt. Statsråden lager drodler på regjeringens brevhode, han har tegnet kalosjer på riksløvens føtter.

Jon K. kjenner plastkortet hennes som en flat pakke på innerlomma. Han vet at hun heter Marielle Anderberg, det står preget i plasten. Han har fremskaffet mobilnummeret hennes, og tekstmeldingen ligger klar under Kladd i mobilen som han nå fikler med i fanget.

Han har to kladdemeldinger liggende, i den øverste står det «Hei, Marielle, du glemte kortet ditt på butikken, jeg stod bak deg i køen da du la det fra deg der vi pakket varene. Jeg heter Jon, og jeg synes du luktet så godt.» Men han har angret seg og skrevet en kladdemelding der det rett og slett står «Hei, du glemte kortet ditt på butikken, jeg plukket det opp, jeg leverer det til butikken i morgen, så kan du hente det der, beste hilsen Jon K.»

– Jon, du som er så fornuftig, hva mener du vi bør gjøre nå? spør statsråden og lager skjegg på riksløven. Statssekretæren kikker på Jon med et snurt blikk og drikker Imsdal.
– Jeg, eh, ja… svarer Jon K.
– Ja? spør statsråden og trekker brillene på nesen.
– Jeg, eh… jeg tror kanskje du bør ta ut en sykemelding, svarer Jon, og trykker ved et uhell avgårde sitt første utkast til tekstmelding.

Denne historien er en fortsettelse på denne historien.

Én tanke om “Klar tale

  1. «Jeg synes du luktet så godt» kan fort bli besvart med «så du synes jeg lukter fælt ellers?!» eller «fyffan, står du og snuser på andre folk, som en annen hund?» eller «ærlig talt, du vet at sexpress på jobb også gjelder utenfor kontorveggene?» eller «jævla pervo!»

    Ellers: Om dette er i olje- og energidepartementet er han nok selv en wattnisse.

Legg igjen en kommentar