Verdens fæleste ord

– Filipenser. Det høres definitivt ut som noe man ikke vil ha, sa en kollega av meg. Og jeg er veldig enig. Filipenser har jeg hatt, og det er ikke noe å trakte etter. Hva er det skrekkeligste ordet du vet?

Jeg holdt lenge en knapp på ‘busemann’. Inntil jeg fant ut at busemannen egentlig ikke finnes. Og den største bløffen vi i Nord-Norge har kjørt, ved siden av at vi alltid står han av, er at ‘hæstkuk’ er godt ment og er noe vi bruker som kjælenavn på hverandre. Sorry, men slik har det aldri vært.

Over til leserne.

29 tanker om “Verdens fæleste ord

 1. Hæh !?
  E du aldri blitt kalt hæstkuk med et kjærlig smil ??
  Her i huset e det fineste man kan si «Pappa, nu e du bra kuk».
  Ellers e det vel bra fælt med ordet «tiltakslyst».. og «bremsespor»..
  «Meillabær» e derimot et frydelig ord.
  «Motsols» e bare artig.

 2. Partere er det ekleste av alle ord jeg vet!
  Fordi en noe eldre gutt omtrent skremte livskiten av oss småtassene på ti-elleve år, den gang da, med noen skikkelig skumle historier…

  God helg! Jeg fant bloggen din for noen uker siden, og syns den er kjempefin 🙂

 3. Kjønnsmugg… Det er noe deilig medisinsk og rent over ordet, selv om konseptet er noe av det kvalmeste som tenkes kan!

  Men det finnes flere ord som er i samme bane, hvor ordet er vakkert selv om konseptet er fælt. Klamydia… bare smak på det… (ordet, ikke sykdommen) Eventyret om prinsesse Klamydia.

  Når det gjelder ord som høres fælt ut, og som også er det, har jeg en klar favoritt: Bleikfeit!!

  PS: ikke prøv å psykoanalyser meg! hmm… psykoanalysere, det var et fint ord…

 4. Hos oss kan man gjerne si om noen ‘du e nu en go hæstkuk’ og mene det godt. Så kanskje det er regionale forskjeller?

  Min gamle bestefar som kunne sin Bibel ut og inn, refererte forresten til Paulus’ brev til Filipperne som ‘Filipenserne 1,4’ for eksempel. I hans ungdomstid het det dét da de leste for presten.

  Skrekkeligste ord? Min trønderkonverterte lillebror introduserte meg for begrepet ‘røffhølsø’. Det er ikke akkurat appetittvekkende, spesielt ikke når man får definisjonen. (For jeg skjønte det ikke av meg selv…) :-S

 5. johanne: Æsjom!!
  nefertitis samlinger: Det er et slikt ord som er assosiativt, mer enn ekkelt, synes jeg! Takk, forresten!
  Elisabeth: Sjarmerende lesefeil med filipenserne av din bestefar 🙂 Det hilses herfra!
  Dnort og Kaspar: Eklinger! Haha!

 6. Kommer vel an på konteksten. Til og med et ord som «snerk» kan bli vakkert når det blir sagt i rett tonefall av rett person. «Kjærleik» som er så vakkert kan bli grusomt når det sies med kulde. Det usagte ord eller tvetydige meldinger -det som står mellom linjene -alle disse ordene kan være riktig så fæle.

  Det kan være fælt å høre «stang ut». Det kan være grøssende å lese om et av de ekleste ordene og måten det lagres på her: http://rolerbloggen.blogspot.com/2010/01/lagring-av-kukost.html 😀 Så jeg synes du spør litt vanskelig, jeg. Men «snerk» ER et fælt ord. «Kukost» var ett av de verste jeg visste, men nå havner jeg bare på knisern hvis jeg hører det igjen. Trur eg:-)

 7. Jeg og en venninne holder et par knapper på «utstillingsplassen» og «datakassesystem». Altfor mange skarpe S’er. «Utstillingsplassens datakassesystem» må være noe av det verste…

 8. Heisann,er vel på feil side men leste akkurat om tidssignalet og historiene rundt f.eks.værvarslene: Noe som er «spikret» i hodet mitt,fra guttedagene er setningen; «Bergensbanen fra Voss til Geilo, Hardangervidda vest,Ryfylke heiene og dalstroka innafor» 🙂 Den «sitter»….

 9. Haha, ja, jeg husker også følelsen av dem. En av dem, en nå avgått meteorolog, gjorde følgende – jeg satt selv ved radioen og lyttet da det skjedde:
  – Møre og Romsdal, Trøndelag: Liten kuling tolv, gradvis minkende til frisk bris ti. Lofoten og Vesterålen: Ehhh.. et øyeblikk.
  (dør går opp. Klapring i skrivemaskinlandskap høres. Famling i papirbunker. Dør slamres igjen.)
  – Stiv kuling femten, økende til sterk kuling tjue i utsatte strøk.

Legg igjen en kommentar