Velvilje

De sju dydene, femte del av sju selvstendige fabelfortellinger.

Et kvarter senere.
Butikken er stengt.
Man kan ikke lage kjøttkaker uten løk, gjentar han hele veien til graven. Og han vet at dette er siste gang.
– Pappa. Det er en ting jeg skulle ha sagt deg for lenge siden, sier han og svelger gråten. Gravsteinen er overgrodd med mose og en begynnende bregneskog.
– Og nå skal du høre på meg. Du snakket alltid om hva bestefar hadde lært deg. Om ære og arbeid og nøysomhet. Og alt dette skulle gå i arv, pappa. Men arverekken stanset den dagen jeg sa at jeg var homo. Husker du den dagen, pappa? Ikke? Jeg husker alt. Til og med hva klokken var da nyheten sprakk. Og nå går jeg. Det er dét jeg skulle ha fortalt deg for lenge siden. Det var bare det. Døden er ingen unnskyldning, pappa.

Dette var den dagen Knut skjønte at det er fullt mulig å lage kjøttkaker uten løk.

Kontrapunkt: Dødssynden misunnelse.

Legg igjen en kommentar