Om kunsten å søke seg vekk

Jeg vet ikke om det i det hele tatt er noe som helst som minner om påske i Paris. Bortsett fra noen gigantiske påskeharer i sjokolade (tretti centimeter fra snute til halespiss) og enkelte fjærkledte ris i butikkene pulserer metropolen slik den alltid gjør. Velsignet fri for påskestillhet. Ingen ski å se noe sted. Bare vårregn, mennesker, lukter, de første tegn på årets vårmoter samt vulgære amerikanere som insisterer på å dele opp regningen på antall gjester rundt bordet når de skal betale (det er i slike situasjoner man tenker: Norge ut av Nato, dette er pinlig).

Det er en stund siden sist, så vi gyver løs på søkeordenes magiske verden, dette blir et oppsamlingsheat. Påskemorgen slukker sorgen, og administrasjonsverktøyet viser at blant annet følgende søk har resultert i treff til denne blogg siste uke:
«Høna eller egget»: Jeg har tenkt over saken, og satser på høna.
«Hvordan røyke kaviar»: Aner ikke. Jeg vil tippe at man bare ruller den i vanlig sigarettpapir, men er forøvrig åpen for lesernes råd her.
«En mann av sitt ord»: Kåre Willoch.
«Hva er bygdedyret?»: En vanlig forekommende dyreart på steder der man intet annet har å foreta seg enn å dyrke misunnelse. Bygdedyrene skjuler seg bak andre bygdedyr og tør aldri stå fram, men vet ikke at alle vet hvem de er.
«Sex på badet»: Joda.

Jeg belønner alltid søk med en jodlemelodi, men denne uken får dere nøye dere med en nødknapp. Velkommen tilbake fra ferie, alle sammen.

5 tanker om “Om kunsten å søke seg vekk

 1. Jeg tror kaviar er litt for fuktig til å kunne røykes, men men man kan vel prøve å tørke den først..? Man lager jo tørrfisk, så tørrogn bør jo være mulig… Det blir vel noe i retning av salte, fiskesmakende rosiner.

  Last night Emergency Yodel saved my life!!!! (En musikknerds bekjennelser…)

 2. Noen (tildels) spissformulerte kommentarer:
  Amerikanerne er så gjennomsnittelig fattig at det å dele regninga er en selvfølge for overlevelse. Eneste de har råd til er, som alle andre u-land, våpen… (Og der er jo Nato et finfint spleiselag.)

  Når det ikke er snakk om hvem som kom først, er det vel ikke så farlig. Går for høna jeg også… (Men, bare så det er nevnt: Darwins artsopprinnelsesteori forutsetter mutasjoner som grunnlaget for dannelsen av nye arter. Da må for-moderen til høna vært noe som ikke var høne. Og følgelig må den første urhøna ha kommet ut av et egg.)

  Kaviar er drap på det ufødte liv. Hvor er Børre og Ludvig når man trenger dem.

  Kåre Willoch har som mange før han, innsett at man kan ta feil. Han er nå mer sosialdemokrat enn hans tidligere fiende (AP) noen gang var da han regjerte. Mann av sine ord, tja…

 3. Hva kom først høna eller egget?

  Omne vivum ex ove – Ordtak på Latin som ca betyr: alt liv kommer fra egget.

  Om man skal finne ut hva som kom først av høna og egget, og man avviser karbondateringer.
  (er ikke så mange høne-fossiler å ta med i beregningen)
  Så blir spørsmålet om hva som kom først, høna eller egget, et spørsmål om hvilke teorier du velger å tro på.

  Velger du å tro at gud skapte verden og alle arter på 7 dager (ref: 1.Mosebok 1:1-2:3)
  eller velger du å tro på nydarwinismen, altså at høna ble skapt med en mutasjon i et egg, og ergo egget kom først. (naturlig seleksjon,seksuell seleksjon, mutasjoner pga stråling/giftstoffer/kreft/artsblanding, migrasjon og gendrift)
  Fyll gjerne på med flere teorier her. Hva mener andre religioner kom først ? Andre vitenskapsteorier?

  At du tror at høna kom først gir med andre ord disse alternativene:
  a) Du er veldig overtroisk (kristen), og tolker bibelen bokstavelig
  Isåfall god bedring.
  Det er forresten meningen man skal tolke bibelen bokstavelig, med mindre det kan bevises at bibelen tar feil, da blir det med en gang snakk om tolkning og symbolikk osv.

  b) Du er en av motstanderne til nydarwinismen, det finnes mange motstandere mot idiografisk vitenskap.
  Isåfall er det bare å sjekke karbondateringstiden til det eldste egget som er funnet, vs fossiler av den eldste høna som er funnet.
  For det er nemlig lett å bevise at halveringstiden til 14C er på ~5730 år.

  c) du har ikke fundert på spørsmålet på langt nær nok, og bare slengte ut et svar uten å tenke deg om.
  Isåfall, kanskje du skulle vurdere å bli politiker?

  Et av de eldste reirene som er funnet:
  http://nrk.no/magasin/natur/pa_dyrenes_side/1.6322414

  Og til spørsmålet om hva som kom først av dinosauren og egget, så sier jeg bare:
  Omne vivum ex ove…

 4. Dette er ikke så viktig for meg. Jeg gir meg. Egget kom først. Mist aldri, aldri engasjementet ditt. Ps. Jeg meldte meg ut av statskirken da jeg var sytten, samme året som jeg forøvrig begynte med politikk. Jeg var nødt til å slutte med politisk virksomhet i 1989. Journalistikk og politikk lot seg forene, men så kom det andre tider.

Legg igjen en kommentar