Hjemmeoppgave i helgen

Finansmegler Sivert Hansebubråten fikk nok av sivilisasjonen¹ og flyktet inn på Krokskogen i 1986. Der livnærte han seg på bær og snarefangst. Nå har han angret seg og flyttet tilbake til leiligheten i Jacob Aalls gate. Han har snakket med de nye gårdeierne, som under tvil aksepterer å få den uflidde Hansebubråten inn som leieboer. De ber ham om å betale depositum i Nettbanken. Du møter Hansebubråten i Majorstukrysset, der han leter etter Nettbanken.

a) Forklar Sivert Hansebubråten hvor Nettbanken ligger.
b) Grei ut på en oversiktlig og skjematisk måte om begivenheter ute og hjemme fra 1986 og til i dag.


¹ Var juniorrådgiver for Blystad-brødrene under raidet mot Kosmos.

4 tanker om “Hjemmeoppgave i helgen

 1. Etter så mange år uten kontakt med omverdenen regner jeg med at han for lengst er blitt erklært død. Og at alle hans midler er blitt tatt hånd om av overformynderiet. Han eier ikke nåla i veggen og mangler det aller meste på å kunne klare seg i dagens samfunn.
  C) Hansebubråten blir vennlig men bestemt, geleidet inn i bushen av undertegnede.

 2. For en bortimot umulig oppgave. Jeg tror jeg ville anbefalt han å finne en gylden middelvei. Leie seg et lite hus i nærheten av snarene sine. På landet kan man kanskje ennå visse steder få lov til å betale husleia i hånda eller bytte mot f.eks småvilt.
  Hvis dette ikke går, holder jeg med Dnort.

  Eirin

 3. Forutsetning for besvarelsen av oppgaven er at Sivert nå er bedre i stand til å ta inn, bearbeide og omsette info til en mer forsvarlig praksis enn tidligere. Jeg liter på at det har skjedd. Selv om han har vært på bærtur lenge (før han gikk åt skogen). Jeg tar også høyde for at jeg har misforstått oppgaven. Pytt sann.

  Oppgave a. Nettbanken ligger i nærmeste bibliotek. Spør en bibliotekar og du får hjelp. Bibliotekarer vet alt. Vedkommende kommer til å snakke om noe som heter cyberspace og internett. Det ligger over og rundt der telegrafsignalene, tv-signalene og de enslige sokkene er, og rett bak der pigmentene etter verdens vellykkede hårblonderinger lagres. (som du skjønner så er det ganske digert)
  De kommer også til å snakke om datamaskin eller pc. Det vet du hva er siden sist. Nettbanken kan kontaktes ved bruk av datamaskina. Den er en slags bankfilial in speis. Som sagt, spør bibliotekaren.

  2. Begivenheter ute og hjemme fra 1986 til i dag:
  Sosiale medier er det største som har skjedd siden du la ut på tur. Det vil si at vi overkommuniserer det som har skjedd og ikke. Før tiet man ting i hjel, nå snakkes de ihjel. Det har skjedd litt på forskningsfronten, den som har best oversikt over dette heter Harald Eia. Tenker dere to har mye til felles.

  Ellers er det mye det samme som fra 1962 til 1986.

Legg igjen en kommentar