Just kidding, lissom

Blomsterbed ved Varangerfjorden, midtsommers.
Dette er en blomsterflue. I utgangspunktet kan det virke som et tøysete navn, for de aller fleste fluer kan jo tidvis treffes sugende og svelgende på blomster. Men dette er en av de ekte blomsterfluene, The Blomsterflue, og den later som om den er noe den ikke er. Nemlig farlig.

Alle tror at den er en veldig vill veps. Svartskinnende, skingrende skjærer skjelver når blomsterfluene svirrer langs krøllete kronblader. Gjøk og sisik, trost og stær flykter når de ser de svarte stripene. Da ler blomsterflua inni seg. Så fikk den være i fred i dag, også. Den er nemlig ikke det minste farlig.

Ikke ulikt en svartsminket tenåring som slamrer med dørene.
Blomsterflua. Litt emo.

13 tanker om “Just kidding, lissom

  1. Som Marita sier har denne merkverdige forkledningen også et morsomt navn. Jeg svever videre og sier takk og god sommer til dere jeg ikke ser før de siste sommergjestene motvillig pakker sammen i viker og sund. Og fram dit er det en god stund.

  2. haha! tro om jeg har lagt hylende på løp fra en sånn der en gang. etter at jeg ble stukket på overarma av en seinsommersk kamikaze-veps da jeg var femten-seksten, så har jeg blitt fryktelig vepseredd. brent barn, etc.

Legg igjen en kommentar