En dåre kan spørre

Dette er først og fremst rettet til de kvinnelige leserne, men også mannlige lesere med erfaring kan hive seg på. Jeg har nemlig funnet følgende i en Estée Lauder-hylle i Oslo:

Jeg forstod ikke helt hva denne kremen skal brukes til, og boksen var ikke stor, men selgerne har vært så aldeles elskverdige å sette prisen pr hundre milliliter i liten skrift under. Jeg husker ikke hva kremen het, heller. Jeg er på ingen måte forutinntatt. Tvert imot er jeg ganske åpen for det meste. Jeg spør derfor: Er dette den ultimate gave til en kvinne, og hvordan virker den?

10 tanker om “En dåre kan spørre

 1. Mamma kjøpte seg en krem som inneholdt diamanter en gang. Tenk på det! Den skulle visst funke helt fantastisk mot rynker (det er alltid de kremene som selger, så tipper det noe slik du har funnet også), men hun merket ingen forskjell. Ikke mer diamantkrem på min mor, med andre ord. 😉

  Takke meg til Mary Kay. Det er saker, det! *jentete*

 2. Jeg tror den fungerer akkurat like godt som en flaske Spenol, som man kjøper på butikken til 20 kroner… Men så er det da heller ikke sånne som meg som er i målgruppen deres; de er nok mer enn middels opptatt av den fysiske fremtoningen, og godt over middels opptatt av å snu det alderlige forfall på fysikken.

 3. Hyllen var ikke fullstablet av en god grunn: Du skal ikke tro du er den eneste tullingen som svir av altfor mye penger på noe uten dokumentert effekt. Dette er pensum.

  (Det er hyller med billige ting på Rema som skal være fullstablet.)

  🙂

 4. Hadde en mann kjøpt en krem til nesten 2000 kroner til meg, ville jeg løpt skrikende fra åstedet, og tenkt at
  a) mannen var en gal, gal, eiesyk satan som ville kjøpe meg
  b) jeg var et så håpløst hudtilfelle at det er verdt å ty til totusenkronerskremer i desperasjon
  c) begge deler

  Selv bruker jeg Spenol, Nivea og produkter fra Body Shop og Lush og klarer meg helt utmerket. Men jeg mistenker at jeg heller ikke er i målgruppa til den kremen, altså. Skal jeg være helt ærlig, har jeg nok ikke lyst til å kjenne målgruppa.

 5. Verden vil bedras, enten det gjelder dyre biler, dyrekjøpte diamanter, dyre kremer eller andre dyre duppedingser. Trøste og bære hvis keiseren eller keiserinnen ikke skulle ha en god ansiktskrem også – det er liten vits i å iføre seg flotte klær hvis huden er gusten! 😉

  For å svare på «Er dette den ultimate gave til en kvinne, og hvordan virker den?»
  Det kommer an på kvinnen. Jeg for min del setter større pris på en god kram.

  Jeg vet ikke om du spør om hvordan kremen virker -eller om du spør om hvordan den ultimate gaven virker. Svaret blir okke som: den vil virke som smurt;-P

 6. Det viseste jeg kan svare på hvordan slike kremer virker. Hudkrem for dummies:

  Slike kremer har virkestoffer i seg som enten virker sammentrekkende på huden eller som irriterer huden slik at den hovner.

  Hvis virkestoffene er av den sammentrekkende typen så vil huden se glatt ut fordi den snurper seg litt sammen. Det vil derfor se ut som om man ikke har så dype rynker -så lenge man bruker kremen.

  Hvis virkestoffene er av den irriterende typen så vil huden se glatt ut fordi den hovner litt opp. Det vil derfor se ut som om man ikke har så dype rynker så lenge man bruker kremen.

  Uavhengig av hva som gjør rynkene mindre synlig -de forsvinner altså ikke permanent- så er slike kremer ofte tilsatt fuktgivere og solfilter.

  Noen påstår at de enorme prisforskjellene på disse kremene kommer av kvaliteten på virkestoffene og utgifter til forskning. Andre vil påstå at det er reinspikka profitt.

  Kanskje du finner akkurat hvordan DIN krem virker her: http://www.esteelauder.com/

  Denne er jo no billig mainnskjit i forhold til den du fant, men jeg synes det er en mer poetisk beskrivelse av hvordan slike kremer virker. Kanskje ikke fullt så seriøs, da. Det er ikke diamanter denne gang. Det er «South Sea Pearls»… http://www.esteelauder.com/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT2650&PRODUCT_ID=2174

  Kirstis bjutisørvis har talt. Ugh.

 7. Hei, hei:-)
  Vil du ha mer -eller var svaret mitt utfyllende nok? Enten du er fornøyd med den forrige kommentaren min eller ei så synes jeg det er uforskammet av deg å ikke takke. Slik er det med meg som både har «lavere» utdanning (derav stor kunnskap om krem) og høyere utdanning (der man lærer å spre kunnskap om f.eks. krem pr. datamaskin) (og litt til). Når jeg øser av slike mengder brokete kunnskap så er det på sin plass at jeg får en takk. Kanskje det er udannet av meg å nevne det, men det får våge seg.

  Uansett. Mer:
  http://www.dagbladet.no/2010/07/23/tema/klikk/skjonnhet/mote/12677712/

  God helg!

Legg igjen en kommentar