Fordunstende tanker

Etter å ha sett Derrick går jeg på butikken. Jeg tenker på Derrick. Han sitter på kontoret sitt og tenker så det knaker. Harry Klein er, som de fleste kriminalassistenter, ikke helt med. «Kan det være slik eller så?» tenker Derrick. Så kommer han på løsningen, og med Klein på slep fosser han gjennom syttitalls-kontorlandskapet, forbi en alltid like bekymret Berger med sine papirer og pannerynker. Og så – svisj – er de på åstedet, der en forvirret elsker retter pistolen mot en mann, alltid i de samme overklassehjemmene, de samme skuespillerne, bare at de har byttet roller. Derrick avverger situasjonen. Og så er det over, bildet fryser. Og så er jeg kommet til butikken, og tenker ikke på Derrick mer.

Ja, mange den siste uken har søkt på Derrick og kommet hit til bloggen. Og flere vil det nok komme. En helt annen sak:
«Verdens fineste bh«: Tja. Kanskje på tide med et bilde fra i fjor?

Noen finere? Den ligger på gulvet, nonchalant henslengt og tjener der intet annet formål enn å være deilig.
«Ord sagt i rette tid» er et annet søkebegrep. Jeg har lurt litt på akkurat det, og jeg har kommet fram til følgende: «Vi har besluttet å ta opp saken til ny behandling». Sagt av Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter på en pressekonferanse i dag. Det var ord sagt i rette tid.
«Vakre ord engelsk«: Et ord som klinger veldig godt, er ordet ‘evaporate’. Det lyder både vått og tørt på en gang, er godt å hviske, og ligger behagelig i munnen. Ordet betyr å fordampe, dunste vekk eller forsvinne. Leserne må gjerne fylle på med sine vakre engelske ord.

Jeg tror ikke Derrick har vakt i helgen. Eller kanskje han har det. Derrick hviler vel aldri.

6 tanker om “Fordunstende tanker

  1. Folk søke på mye rart. Og med tildels lange setninger.
    Hallvard bakke sin kommentar i fredagens Klassekampen var spot on. Arne T. har aldri spionert. Hele greia va sikkert noe POT arrangerte for å vise at også Norge kunne fakke spioner…

Legg igjen en kommentar