Stoppested

Jeg drar ofte dit, der ordene kan flyte langsomt. Der de eneste ordene som finnes, er enkeltstående, korthugde. Grovkornet. Alt som sies, sies av nødvendighet, upretensiøst. Lukten er rå, skarp.

Jeg skulle kanskje vært en mann av flere ord. Men der oppe er ethvert ord akkurat nok.

[pro-player width=’700′ height=’500′ type=’video’ image=’http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2010/10/stoppested.jpg’]http://www.jakobarvola.com/stoppested.flv[/pro-player]

13 tanker om “Stoppested

 1. Ditt multitalent! Kan du legge ut en utgave uten Arvo sin musikk også? Kanskje frekt å spørre, men fargene er fine, lydlandskapet vakkert, kameraføring -o sukk!- rytmen! orda! men jeg blir nysgjerrig- er det mulig at det blir enda bedre uten den vakre musikken? Det blir i hvert fall anderledes. Jeg lurer på hvordan det blir.

 2. En særdeles god beskrivelse Jakob. Stramt og flott klippet video, nydelige ord og en avslappende musikk som understreket bildene.

  At det i tillegg er en av de få gangene du viser oss noen ansikter – noen mennesker – var utrolig flott.

  Jeg måtte se denne flere ganger:-)

 3. Utrolig spesielt å høre alle lydene og se bildene. Har nylig kommet hjem etter noen slike dager på Sennalandet. Jeg lukket øynene et par ganger under filmen og jeg ble tatt tilbake i tid.
  Vakkert med få ord, synes jeg. Gleder meg til å vise dette til de andre i familien.

 4. Vanvittig fint Jakob!!!!
  Dette er sånn jeg skulle ønske jeg hadde tid til å lage av og til… Utrolig godt sett de små situasjonene som kanskje egentlig ikke er så viktige i det store bildet, men er så utrolig viktige i en sånn fortelling som dette. Dette handler rett og slett om å se de små historiene i det store. Jeg tenker særlig på hundene og den lille gutten som bryter med reinen, men også bildet hvor deler av flokken løper inn i innhegningen jaget av folk, det hadde vært så lett å klippe før folkene kom… Også bildene av de som satt med arket i bua (og registrerte..?) var fint å ha med! Mange flotte enkeltsekvenser som gjør dette vakkert!

  Deilig bruk av kort dybdeskarphet i fjærebildene!!!

  Har du lagt litt brun solarisering på i redigeringa? Det passa veldig bra til stemningen!

 5. Takk, Kaspar, du kjenner faget. Tilgi oss for teknisk fagspråk, dere andre: Jeg har brukt et elektronisk filter levert av firmaet NewBlue FX, filteret heter Ektachrome, og kan selvfølgelig finjusteres alle veier. Filterpakken integreres i Final Cut og kommer med en rekke forhåndsinnstilte film-looks.

  Det er ganske riktig de i bua som sitter med nøkkelen under slaktinga. Dyrene er merket, og navnemerkene blir opplest og sjekket i henhold til listene.

  Fjærabildene er skutt med Canon 7d, speilrefleks. Øvrig er Sony HVR-A1E.

 6. Tilbaketråkk: Bardunen » Blogger til ettertanke

Legg igjen en kommentar