Synkroniser klokkene

I dag skulle de snu primstaven. Vintersiden skal ut i dag. De brukte et trestykket til å holde orden på tiden. ‘De’ var mennesker som forlengst er støv og muld. Primstaven gikk aldri ut på dato, måtte aldri oppgraderes, det fantes ingen programvare som måtte kjøpes. Tiden hadde ingen bindingstid. Tiden fløt i sin egen rytme, menneskene fløt med den. Jeg er varsom med å si at alt var bedre før. Alt jeg sier er at det er et og annet å låne fra den tiden, inn i vår egen. Om å gå langsomt, til tider.

7 tanker om “Synkroniser klokkene

 1. Til eit vakkert bilde,som understreka flott teksta.

  «Vi trenger tid
  til å drømme.
  tid til å minnes
  og tid til å strekke oss
  etter det uendelige.
  Tid til å være»

  Gladys Taber (1899-1980)

  God helg vidare.
  Marieklem

 2. det får meg til å tenke på hvordan man ser på året. i det siste har mitt blitt trekantforma. jula og vintern er på topp. alt opp dit er en bakke. alt etter er nedover. sommern er en flat vei å gå.

  selv om det akkurat nå kjentes fullstendig omvendt. som om vi heller faller ned mot jul. som om trekanten er på hodet. jeg er litt usikker. men det er fremdeles en trekant.

  • Det du forteller om her, kalles sanseblanding. Når et år har former, eller et tall har smak, eller en bokstav har lukt, da har man blitt velsignet med denne egenskapen. Inntil for veldig få år siden ble dette tatt som et tegn på sykdom av mange psykiatere.

 3. Mitt år er en sirkel, en oval og litt skjev sirkel.
  April til august er den korteste strekningen, så starter den lange seige svingen, der vi brenner all energi vi har sugd til oss fra solvarmen og lyset.

  Det er viktig å nyte tiden. Huske fortiden, legge til rette for fremtiden og viktigst av alt er å leve nå.

Legg igjen en kommentar