En skrue løs

Basert på historien om skruen som falt av.

– Jaha. Ja, hva gjør vi nå? spør flygesjefen og himler med øynene. Møterommet hos Norwegian er klamt, det er en vifte som trenger reparasjon et sted. Kommunikasjonsstaben på begge sidene av bordet blar i rapporten, studerer en innkommende video, det drodles på et notatark, det blir tygget på en blyant.
– Hvor farlig er dette? spør en lyslugget medarbeider og klapper pc’en sammen.
– Hvor farlig? Vel, altså, det skal ikke løsne skruer fra fly i lufta! snøfter flygesjefen, han børster smuler av bordet, kikker mismodig på staben og snøfter igjen:
– Men så finn på noe, da! Dagbladet ringer om ti minutter!
Lysluggen setter fart i forsamlingen:
– Vi kan si at det er SAS som har gjort det.
– Vi kan gå etter fyren som brukte videokamera og saksøke ham for å ha brukt elektronisk utstyr under landing! supplerer en kvinne med hestehale samt kulepenn fra Westerdals.
– Vi kan si at det var meningen, fortsetter stabens mest glattbarberte ved bordkanten.
– Vi kan benekte alt og si at det antakelig var en flue. Men fremfor alt må vi si at dette ikke var farlig, sier lysluggen.
– Så hva vil dere anbefale at vi sier? spør flygesjefen.
– Jeg tror, fortsetter lysluggen, – at det beste er å si at skruen ikke… ikke var nødvendig. Si at den ikke hadde noen ‘strukturell funksjon’.
– Men det hadde den jo, det var jo derfor den var der! protesterer flygesjefen.
– Det er det da ingen som kan bevise!
– Folkens. Vi må komme til en konklusjon her.
– Hysj, Bjørn ringer her. Hallo, Bjørn. Jaha. Jasså. All reklame er god reklame, ja. Skjedd har skjedd, ja. Utnytte situasjonen til vårt eget beste, ja. Javisst. Fint. Vi snakkes.
– Hva sa han?
– At vi må innføre en ny avgift.
– Nå igjen? For hva?
– Ikke spør. Han snakket noe om å ‘skru opp prisene’.

7 tanker om “En skrue løs

  1. Javisst, Fredrik. Det var forresten mote, høyeste mote, en gang blant info-folket hos flyselskapene å si at turbulens ikke er farlig. Inntil amerikanske transportmyndigheter offentliggjorde rapporter som sa at turbulens skaper mikroskopiske sprekker i flykroppen, som i sin tur bare kan gå i oppløsning i lufta. Da ble det stille.

Legg igjen en kommentar