Overflater

Luktene forandrer seg fra time til time, avhengig av hvor ferske de er. Slik er godt surdeigsbrød. Jeg vil løfte min ettermiddagskaffe som skål til mine lokale bakerier, som blander de mest himmelske deiger med de mest utsøkte råvarer, overlater dem deretter til biologiske prosesser, venter, venter, venter. Og så trilles de ut, settes i ovner og blir slik de blir: Langsom nytelse. Deretter selges de med et smil, et ‘hallo, hvordan går det, jasså, du skal ikke ha landbrød i dag, jeg tror det kommer mer snø’, og det er snart jul, det står pepperkaker langsetter glassdisken, men i dag velger jeg meg dette.

Surdeigsbrød med nøtter.

Surdeigsbrød bakt på rug.

Surdeigsbrød bakt med sammalt hvete

6 tanker om “Overflater

    • Nei. Jeg tror det er noe muffens med halvfabrikata, men jeg har ikke helt skjønt hva. En venn av meg som var brødkjører en stund fortalte imidlertid at grunnen til at enkelte brødtyper holder seg lenge, er at de er fullstappet med olje. Det holder porene åpne og myke.

  1. Dette så skikkelig godt ut. Jeg baker ofte brød selv. Mikser sammen det som måtte være av melsorter.

    Og så skeier jeg ut innimellom. Med rykende varmt brød med meierismør og lys sirup. Jeg husker bestefaren min pleide å spise det. Og jeg er snart like gammel, så jeg kan tillate meg det.

    Innimellom…

Legg igjen en kommentar