Teæter

Jeg har ikke bare en forkjærlighet for lyd, men også en hel del for stemmer. Tynne stemmer, tykke stemmer, pipestemmer og buldrestemmer. Den menneskelige stemmen har blitt til etter hundretusenvis av år med prøving og feiling og en hel del testing, testing, ett to. Det er dypt fascinerende. Uken som kommer tilegner jeg stemmer her på bloggen.

Første stemme ut er hentet fra Filmavisen rett før jul 1960. Og, nei: Det er ikke Trond Kirkvaag som parodierer, dette er originaltapning. Karakteristisk for denne typen stemme var at de på ingen måte snakket slik folk flest gjorde. Det ble en helt egen sjanger, en helt særegen måte å snakke på, der for eksempel bokstaven a bortimot hørtes ut som en æ. Legg også merke til de fantastiske r’ene! Værsågod, her er ett minutt og femtito sekunder stemme fra fortiden:

[pro-player width=’600′ height=’350′ type=’sound’]http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2010/12/filmavisen.mp3[/pro-player]

2 tanker om “Teæter

Legg igjen en kommentar