Sikkert bare mye trafikk

Klokken er sju minutter over midnatt, viset kirketårnet. Hun har satt lyden på mobiltelefonen på maks, slik at hun skal kunne høre meldingslyden og ringesignalene gjennom all raketthylingen. Hun har tatt på kjolen, den gamle kjolen som hun bar dagen etter bryllupet, for åtte år siden, den dagen åtte år før skilsmissen. Årene går så raskt – 2011. Hun ser på mobildisplayet, det er mørkt. Så fort årene går. Som løpenoter langs et partitur, i starten langtrukne og understrekede, mot slutten av musikkstykket raskere, fram og tilbake, ny side. Noen har fått fatt i en gammeldags rakett med styrepinne, den farer til værs med en lyd som ligner den lyden som kommer når en bussdør glir opp, ptsss. Det piper i mobiler bak henne, gaten er full av naboer som ønsker hverandre et godt nytt år. Hun kikker på mobilen. Displayet er mørkt. Det er antakelig noe med trafikken. Det er mye trafikk akkurat nå. Akkurat nå er det mange som sender hverandre gratulasjoner, så hun står sikkert bare i kø, det kommer svar. Det kommer til å komme svar. Hun forstår jo det, jøss bevares, ikke alle kan få det som de vil. Noen må vente. Displayet er mørkt, lyden av raketter forstummer nesten, hun går alltid inn rett før det blir helt stille, vil ikke at det skal være helt stille, vil at det fortsatt skal være noen der ute. Hun har skrudd lysstyrken på maks på displayet, vil ikke risikere at hun går glipp av en sms, en samtale, noen som finner henne i adresselista. Det er mørkt. Det er sikkert noe med trafikken. Det sendes så mange sms’er nå at ikke alle kan komme fram. Ikke alle kan få. Ikke alle. Hun forstår jo det.

8 tanker om “Sikkert bare mye trafikk

  1. Det er mange slike der ute. Nettopp fordi årene har gått så fort at de ikke har rukket å tenke på «nettverksbygging». De trodde at noen bare skulle komme. Eller sende en sms, eller ringe.

    Nydelig beskrevet Jakob. Ønsker deg og dine alt godt i 2011.

  2. Å ønske seg bort fra ensomhet, er ikke alltid en enkel operasjon. Å oppleve at tiden stopper opp, at en evighet plutselig bare blir et kort øyeblikk, er imidlertid en fryd å oppdage. Men selv ikke de mest ektefølte ønskene som har levd et helt liv kan alltid la seg oppfylle. Minnet om det gode møtet med en kjær venn setter seg ved siden av savnet, og ser lysbilde på lysbilde hakke forbi.
    Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar