Neppe visdom fra Østen

Noen har kommet hit til bloggen ved å søke på begrepet «å elske er som å skrelle løk». Jeg fatter ikke hvorfor, for det har jeg ikke skrevet noe om. Jeg synes uttrykket er komplett idiotisk, og det finnes meg bekjent ingen uttrykk som sammenligner kjærligheten med løk.

Nettet er fullt av steder der man kan finne ordtak, uttrykk, forfattersitater, gullkorn fra barnemunn, ord om guddommelighet, visdom fra Østen, kraftuttrykk fra Mae West, sitater fra politikere og all verdens livsmottoer. Mye av det er og forblir klisjeer, utgåtte selvfølgeligheter og masseprodusert dilldall.

Men la gå. Jeg kan produsere noen eksempler, så kan dere selv se hvor tåpelig, overfladisk, søkt og lite originalt det blir:
Take 1: «Å elske er som å skrelle løk: Jo lenger inn man kommer, jo mer gråter man.»
Take 2: «Å elske er som å skrelle løk: Ytterst er det et tørt lag.»
Take 3: «Å elske er som å skrelle løk: Man finner ringene til slutt.»
Take 4: «Å elske er som å skrelle løk: Ganske fort gjort.»
Take 5: «Å elske er som å skrelle løk: Det er ekkelt når den er for myk.»
Take 6: «Å elske er som å skrelle løk: Lukten er sterk når man …»

Cut. Nå orker jeg ikke finne på mer. Cut, cut.

6 tanker om “Neppe visdom fra Østen

  1. haha, den søkefrasen er fin! Og jeg må si jeg skjønner hvorfor det ikke finnes et slikt uttrykk.

    Takk for fine tekster i fjor, jeg ser frem til å følge tekstene dine også i år, kanskjeogså bok? Det blir i så fall en glede 🙂
    Godt nytt år Jakob!

Legg igjen en kommentar