Til en lokal gjerrigknark

Du hadde en skriver stående. Siste modell. Jeg kjøpte den i fjor. Billig, det var den ikke, det visste jeg. Utgått fra produsenten, var den, det visste jeg ikke. Antakelig hadde du hatt den stående på lageret i årevis. Der hadde den stått så lenge at produsenten knapt husker at den rullet ut fra fabrikken, og patronene koster nå 199 kroner pr stykk hos Clas Ohlson. Det er stort sett der, og importert fra britiske nettsteder, at det er mulig å få tak i patroner.

Støtte det lokale næringslivet, pleier du si. Være patriotisk og handle lokalt, sier du. Storbyen og internett er samme driten, pleier du å si: «Kan ikke stole på folk på nettet eller i storbyen. Nei, handle her, skal du, som far din og farfar din gjorde før deg. På bygda holder vi sammen.» Sannheten er at du har kjøpt et par billige test-modeller, så lar du skiten stå på lager inntil noen står med et dokument som skulle vært avgårde med posten klokka 14: Det er da du kan slå til og hjelpe en stakkar i nød med bygdas eneste multifunksjonsskriver, som du sikkert kjøpte inn i 2006. Modellen gikk ut i 2009. Du eide ikke skam, og solgte den som siste modell i fjor. Antakelig var det bokstavelig talt siste modell.

Men du lever godt på folks lokalpatriotisme. Jeg sender de varmeste tanker til en lur butikkeier et lite sted i Nord-Norge: Når folk omsider skjønner hva du driver med, når alle ordene dine om å støtte det lokale næringslivet sitter fast som fleskefett i halsen, og når folk forstår at «lokalpatriotisme» står oppført under g i ordboka på «gjerrighet, se også lurendreieri», da må alle gode makter stå deg bi på din vei til konkursbo. Og tro meg, den dagen kommer.

11 tanker om “Til en lokal gjerrigknark

    • Jeg sitter og kniser her i skrivestua – det er et aldeles ubetalelig forslag, Silja! Og til eventuelle innlandsfolk som ikke skjønner bæra: Kast fiskeslog eller en leverposteiboks på taket til noen du har noe usnakket med på norskekysten, da kommer en samlet bestand av måser for å holde etegilde, og det er et leven uten like!

  1. Av og til er en god gammeldags slog-hevn så søt som bare det. Det meldes forresten om enorme fangster her i Varanger så slog og innmat skal ikke by på problem å få tak i. Cluet er å ha en pose som er åpen og når du da tar en god sving om før den senges opp på taket så spres innholdet med sånn god møkkaspreder effekt utover hele taket. Da blir det nattmat og fest i tre dager minst. Med kulda i tillegg så frys det sikkert fast i taket og det er jo en gladnyhet det også.

    Jadaneida, mens jeg nå har ordet så må jeg si jeg savner deg!

Legg igjen en kommentar