Så det var her jeg var

Sent onsdag kveld avslørte dataeksperter at Apple logger hvor du har vært. Jeg har testet programmet, og fant skjulte data lagret på min egen Mac som gjenoppfrisket mitt førjuls-besøk i Kirkenes og Vadsø.

Plottene du ser er automatiserte data fra en tur-retur kjøretur fra Kirkenes til Vadsø i desember 2010. Min iPhone var påskrudd under hele dette førjulsbesøket. Jeg kjørte flere runder denne dagen. Østligst var jeg ute ved Ekkerøy, vestligst var jeg ved Varangerbotn. Men plottene viser at jeg er tatt av flere basestasjoner langs Pasvikdalen (hvor jeg aldri var), ute i Tana (hvor jeg heller aldri var) og nesten ute ved Vardø (hvor jeg heller ikke var). Alt dette lå lagret i hemmelighet på Mac’en min, det var bare å kjøre programmet, så kom dataene opp.  De sterkeste dataene kommer fra byene Kirkenes og Vadsø, hvor iPhonen befant seg mesteparten av tiden.

Nå kan vi spørre oss hva dette skal brukes til. Vi kan egentlig spørre oss om mange ting.

11 tanker om “Så det var her jeg var

 1. Jeg ser at du har reist mye. Polmak, Pasvik, Bonakas, Kiberg, Näätämöö, som ytterpunkter.
  Dette synes jeg er utrolig skremmende. Det er en grunn til at jeg har slått av sporingssystemet på min HTC. Jeg vil ikke at Google skal lagre mine bevegelser.

  Kan du slå dem av i Ipaden?

  • Jeg vet ikke noe om iPad, Audun. Ja, hva jeg skulle i Näätämö denne forblåste dagen er meg en gåte, og Kiberg og Polmak hadde jeg ikke tid til. For den saks skyld langt oppe på fjellet. Det var ikke kjørbare løyper opp dit, jeg garanterer.

 2. Ikke på minuttet eller timen, etter det jeg ser av min versjon av programmet, men jeg ser at jeg er tatt ganske på kornet på Høybuktmoen, i Varangerbotn (der det slår inn en annen basestasjon flere ganger), og i Nesseby, hvor jeg tok en lang kaffe på hjemturen. Hva skal man si om dette?

 3. Siste nytt fra DONP ( Den Ofisielle Norske Paranoidismeforeningen ) mener å ha funnet en kobling mellom iphones «hemlige» app og Nasa sit samarbeid med den Amerikanske etteretningstjenesten som kartlegger verdensomspennende basestasjoner og hvilke strategiske muligheter som dette vil gi i et mulig nytt 1984-scenario. Men nyheten er ikke stadfestet… 😆

  • Haha. Jeg ser forøvrig at jeg tre ganger har stått med ett bein i Norge og ett i Russland, i bekmørket inne i Pasvikdalen og nord om Boris Gleb. Det er straffbart å bevege seg der, eneste krysningspunkt er Storskog, med gyldig visum gjennom bommene som vanlige folk, ikke balanserende på grensestreken. Data som dette kan med andre ord brukes til å beskylde folk for ting de ikke har gjort, på steder de aldri har vært. Apple fortalte for et par dager siden at slike data sendes tilbake til dem hver tolvte time.

Legg igjen en kommentar