Hvem var mor Hubro?

«Fru G prøver å finne en oppskrift som handler om løk. Hun blar i oppskriftsboken, men finner intet som kan tilfredsstille hennes økende skare av lesere anno 1957, og hun blir rasende. Hun går ut på baderommet, og der tar hun på seg frakk, hansker, hårnett og strømper. De skal vel få det de vil ha, djevlene i spaltene.»

Slik kunne vi begynt historien om mor Hubro. Men hvem var hun, i virkeligheten? Vi gutta hadde Svar Oss Søren, i Det Nye. Hvor er de i dag?

7 tanker om “Hvem var mor Hubro?

  1. Mor Hubro budde på Kongsberg, og var gift med bokhandlar Sverdrup. Ho heitte Elise Sverdrup, og var ei aktiv danme i byen.Ho var fødd i 1899 og døydde i 1972. Under krigen var ho aktiv i illegalt arbeid og sat ei stund på Grini. Etter at fru Sverdrup døydde, vart spalten i Norsk ukeblad overtatt av ei anna – eg hugsar ikkje namnet.

  2. Brita Edland overtok som Mor Hubro i 1969, og holdt på i 30 år, om det ikke var mer. Hun er pensjonist nå. Hun dukker opp i TV-serien «Alt var bedre før», programmet om husmødrene, på NRK1 ca 26. august. Der er hun riktignok seg sjøl og husmor, ikke Mor Hubro.

Legg igjen en kommentar