Ny kjøreplan

Den 16. august 1977 skal radioprogramleder Tony Prince ha ettermiddagssendinga som vanlig etter oppsatt vaktplan. Den populære plateprateren med lang erfaring fra piratradioenes tid vandrer inn korridorene på Radio Luxembourg. I redaksjonen møter han en ordknapp kollega, nyhetsanker Mark Wesley, som forteller ham at Elvis Presley er død. Wesley haster inn i nyhetsstudio ogh bringer nyheten. En vantro Tony Prince begynner forberedelsene til sin karrieres vanskeligste sending, ettermiddagsvakta på Radio Lux blir ikke slik Tony Prince hadde tenkt. Stryk gammel kjøreplan, skriv ny.

Radio Lux var første radiostasjon i Europa som bragte nyheten. En vantro redaksjon begynte straks arbeidet med å kartlegge siste nytt fra Statene, og i Europa satt folk klistret til høyttalernettingene mens en sterkt preget Tony Prince sendte sørgebudskapet i time etter time og spilte musikk. Tony Prince var nært knyttet til Presleys musikk og karriere, han hadde selv møtt ham to ganger. Opptaket gir meg gåsehud.

I går var det trettifire år siden. Til alle Elvis- og radioblodfans har jeg redigert sammen fire minutter og ti sekunder radiotidsmaskin: Den historiske Radio Lux-sendinga, med dertil hørende bilder.

Én tanke om “Ny kjøreplan

  1. Var det på en lørdag? Husker at jeg fikk høre det på radioen nede på butikken til fader’n. Og der var jeg jo ikke på hverdagene når skolen hadde begynt. Eller kanskje jeg enda hadde sommerferie?
    Uansett var det først da at jeg ble klar over at denne Elvis-fyren var viktig for folk. De voksne ble plutselig så veldig alvorlige…

Legg igjen en kommentar