Vet De hvilke trygder De har krav på?

Det skal gå så fort nå for tiden. Jeg vet det. Noen få sekunders pause i radioen, og du som lytter skrur videre, videre, videre.

En ekstrainnsatt radiotidsmaskin, fra den gangen det ikke var så nøye om det ble en pause i radioen, dato ukjent, men jeg tror, etter mine notater å dømme, at denne stammer fra 1977 eller 1978. At det ikke er lyd midtveis er ingen feil. Programannonsør er legendariske Svanhild Mundheim.

Hvis du hører riktig, riktig nøye etter, vil du høre at lyden kommer som et før-ekko før Svanhild kommer med full stemme. Grunnen er at dette opptaket er lagret på magnetofon-bånd, altså spolebånd, der jernmolekylene smitter av mot neste omdreining av spolebåndet. Dermed oppstår det et avtrykk av lyden en halv omdreining før selve opptaket passerer lydhodet på båndspilleren. Lydteknikerne i NRK hadde som en av sine oppgaver å «lufte» gamle opptak ved å spole slike bånd fram og tilbake, slik at det ikke skulle oppstå for mange slike lydavtrykk på spolebåndene.

[pro-player width=’700′ height=’500′ type=’sound’ image=’http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2011/09/svanhild.jpg’]http://www.jakobarvola.com/wp-content/uploads/2011/09/pause.mp3[/pro-player]

Legg igjen en kommentar