Morgenbrev mandag

Det skal, sier meteorologen på radioen rett før klokken seks, være utrygt for torden på Sklinnabanken. Trålerskipperne der ute vandrer sikkert med et kaffekrus på broa, gløtter opp mot himmelen, hører varselet på skurrete radioer mens bekmørket går i ett med sjødrevet.

Jeg på min side, langt fra Sklinnabanken, hører den samme værmeldingen og setter en kopp kaffe på bordet. Radioen setter i gang «Du grønne glitrende tre», vi hører den samme melodien, trålerfolket og jeg, og det går en forreven lengsel gjennom meg. Tankene endrer retning, en ro side om side med lengselen. Ordene står i kø, men det er orden i rekkene, dette er snille og tålmodige ord.

2 tanker om “Morgenbrev mandag

  1. Det er godt når ordene stiller seg på rekke og ikke krangler og slåss om plassen. Det verste er igrunn verbal forstoppelse, for når det endelig løsner kommer alt på en gang i en tung klump; vanskelig å få tak på og vanskelig å skille hva som er hva og hvor det hører hjemme.

Legg igjen en kommentar