Tolv minus én

Det er tid for oppsummering, og vi starter som vanlig med begynnelsen:

Januar var den måneden jeg måtte se kjære Oslo på en annen måte.

I februar kikket jeg på solen. Jeg så et indre bilde stå der så vakkert, og jeg ser det fortsatt.

Da det ble mars gikk jeg fortsatt i dunjakke, og jeg skrev et notat om djevelens underbukser.

I april brukte jeg en formue på kaffe i alle varianter og hadde en fin bypåske.

Mai kom. Med en følelse av at jeg måtte slutte å innbille meg ting.

Juni, vidunderlige juni. Jeg fant en flatklemt frosk, antakelig en prins.

Juli kom med en stor sorg.

Det gikk en måned, august stod i kalenderen med tjue i stil.

I september skrev jeg at det tidvis ikke var særlig gøy på landet.

Så stod oktober der. Med vellykkethetens avmektige tomhet for dem som hyller Facebook.

I november så jeg en dame med kappe, og fant det ganske fredelig.

Og desember? Det er fortsatt dager igjen av 2011.

Hvordan var året for deg?

13 tanker om “Tolv minus én

 1. Takk for året som har vært og som nu står på hell, og jeg ser fram imot ett nytt år med dine tanker og ord på denne bloggen… Og, allerede nu, kan jeg komme med ett julegaveønske for neste år: En bok, med deg, herr Arvola, som forfatter! 🙂

  GOD JUL & GODT NYTT ÅR!

  • Støtter deg fullt ut Maya, i det at vi ønsker en bok med Herr Arvola som forfatter.
   For min del, mistenker jeg denne bloggen til å være skrivetrening for «forfatter» Arvola 🙂

   Når det gjelder mitt år, og hvordan den har forløpt, så er den ikke så forskjellig fra de tidligere, og for min del så vil jeg ikke minnes det her året for annet enn det grusomme som skjedde i sommer. Altså et år som gikk fortere enn det foregående, helt i strak motsetning til barne- og ungdomsårene, da dagene nesten ikke gikk forover. Den gang da man rakk å kjede seg. Merkelige greier.

 2. Kjære Jakob,

  Jeg sender deg dette julekortet av flere grunner. Jeg burde sikkert sendt det med ordinær post, men da postverket har skapt litt usikkerhet rundt hvorvidt det kan leveres før jul blir det på denne måten. Det er to forhold jeg kort vil redegjøre for når vi går inn mot julen.

  For det første vil jeg at du skal vite at du har du gledet meg mye gjennom året som gikk. Dine ord har frembrakt glede, latter, ettertanke, omtanke, nysgjerrighet, varme, skuffelse, sinne og vemod. Selv om jeg kun sporadisk har kommentert har jeg for det meste lest det du skriver.

  For det andre ønsker jeg at jeg til jul neste år kan gå i en bokhandel og kjøpe dine ord mellom to permer.

  Det var kun dette jeg hadde på hjertet i dag Jakob. Ønsker deg en fabelaktig jul.

  Beste hilsen Per Ove

  • Så heldig jeg er som har lesere som deg, Per Ove. Jeg skal gjøre mitt beste angående ønskene dine om hva du neste jul kan gjøre. Det er ting til vurdering, ting under produksjon, og det er et spennende år i møte.

   Dernest ønsker jeg at du og dine får en jul som dere ønsker dere.

 3. Det har vært nok et år med lykke, sorg, glede og skuffelser om hverandre. Livet er spennende, men jeg blir ikke klok på det. Personlig har det vært innholdsrikt, men det mangler fortsatt noe.

  Tror det blir vanskelig å se tilbake på 2011 uten å se tragedien i juli.

  Jeg er svært takknemlig for at du sprer dine fine tekster. De setter hjernen i sving og vekker følelser. Så det vil jeg takke deg for. Jeg ønsker deg en god jul!

 4. It was a very good year, sang Sinatra. Og et bra år ble det for meg. Fikk noen utfordringer underveis som jeg takla bra. Dagen jeg hadde dobbeltbooka og både måtte lede et kurs for fagforeninga, avvikle en quiz for KS og debutere som betalt stand-up, var tøff. Men, det gikk ovverraskende bra.
  Sånn det var så mye Knausgård jeg klarte å være…

Legg igjen en kommentar