Presset på tiden

Det står bare 4,8 sekunder mellom Bjørgen og Kowalczyk. De regner på slikt. Det er et sammendrag, og da teller hver hundredel. Som radiomenneske vet jeg at man kan gjøre mye på 4,8 sekunder. 4,8 sekunder er alt som skal til, ordene man former i løpet av 4,8 sekunder kan utgjøre forskjellen mellom smil og ettertanke, mellom øredøvende stillhet og kaskader av støy. Men i skiløypa var det i går. I dag kan sifrene vise noe helt annet. Jeg har mine 4,8 sekunder i behold også i morgen. Kan til og med bevilge meg noen flere. Sekunder er ferskvare.

2 tanker om “Presset på tiden

  1. Sekunder er fersk vare, spesielt innen idretten. I andre idretter måles lengde, som eksempelvis i lengdehopp. Hvem husker ikke Bob Beamons rekord fra OL i 1968, da han forbedret den gamle rekorden med 55 cm, til hele 8,90 m. En rekord som ble ansett umulig å slå og som sto i 22 år.

    Hvem har ikke hørt uttrykket «som å hoppe etter Wirkola», eller da Oscar Mathisen stanset under 10.000 meters løpet og spiste en appelsin, men da falt jeg helt ut – fant denne artikkelen! ;
    http://www.aftenposten.no/helse/article1019370.ece

  2. Jeg kan komme på mye jeg rekker på 4,8 sekunder, men også mye jeg ikke rekker.

    Det fine er at du kan ta 4,8 sekunder og sette de sammen med de neste 4,8 – sånn kan en holde på nesten en evighet. Ett øyeblikk festet i det neste. En må bare huske å nyte hver eneste enhet.

Legg igjen en kommentar